Çarşamba, Temmuz 09, 2008

Emre-Aragones

Bir kulüp Emre Belözoğlu’yla Aragones’i aynı transfer döneminde alıyorsa o kulübün transfer aklında bir sorun var demektir.
Normal bir kulüpte Emre gelirken Aragones’in gitmesi, ya da Aragones gelirken Emre’nin gitmesi gerekir. İkisi aynı gitmez, ikisi aynı anda gelmez.
Emre Belözoğlu bu ülke tarihinin en iyi potansiyeliydi. Müthiş bir teknik ve oyun görüşünün yanı sıra tam bir savaşçı. Xavi mi? Daha iyisi. Iniesta mı? Çok daha iyisi, Gerrard mı? Daha iyisi. Bunu bizzat bu oyuncuların ağzından da duyabilirsiniz. Gerrard, 2002’de İngiliz 442’ya verdiği bir röportajda onun en iyi 11’ne koymuş ve aynı jenerasyondan olmalarına rağmen hayranlığını açık bir şekilde anlatmıştı: “Dünyanın en iyilerinden olacak.” Pele onu yaşayan en büyük 125 futbolcu arasında gösterdi. Belki de talihi burada döndü. Bilirsiniz, Pele hangi Dünya Kupası’nda hangi takım şampiyon olacak dese ilk turda elenir. Kimi, veliahtı ilan etse sürünür. Bu takımdan bir şey olmaz dediği 94’de 24 yıl sonra Brezilya Dünya Kupası’nı kazanabilmişti nihayet vs.
Emre’nin yetenekleri körelmedi. Savaşçılığı bitmedi. Ama sakatlıklar onu sezonun üçte birinden fazla oynayamaz kılıyor. Bu durum psikolojisini bozuyor. Şimdi ezeli rakibe gitme ve hiç sevmediği Türk basının her gün ortasında olma gibi bir durumu da olacak. Psikolojisi iyiye mi gidecek sizce?
Ve son olarak başka bir zamanın adamıyla çalışacak. Dünyada Emre’yi kullanmak istemeyecek bir tek teknik direktör varsa o da Aragones’tir. Futbolcu psikolojisinden en çok anlayan adam olan, hatta kendisini hâlâ futbolcu zannettiğinden şüphelendiğim Keegan’ın bile istemediği bir oyuncuyu yılda 3.5 milyon euro verip Aragones’e teslim etmek nasıl bir şeydir? Aziz Yıldırım bugüne kadar çalıştığım hocalar içinde en çok uyuştuğum Aragones diyor. Tamam. Ama ne konuda? Emre konusunda olmayacağı kesin. Herhalde konu yemek, şarap filan olmalı.
Yanılıyorsam çok mutlu olurum. Emre’ye yeniden kavuşmak Türkiye’nin kaderini değiştirir çünkü. Ama açık söyleyeyim Fenerbahçe’nin transfer aklı dünyanın en pahalı problemini yaratmış gibi duruyor. En pahalı Türk oyuncu ve en pahalı hocayla.


Mehmet Demirkol - Milliyet

0 comments: