Çarşamba, Temmuz 09, 2008

Çelişki

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, her fırsatta Türk futbolunun geleceği için yorumlarını, önerilerini, eleştirilerini esirgemez, kamuoyuna aktarır bunları. Ve çoğu zaman bunu FB Tv ekranlarından yapar. Kullandığı anahtar kelimeleri bakacak olursak; Vizyon, altyapı, genç yetenek, kurumsallaşma, istikrar, Eto'o ya 2o milyon avro veremeyiz vs.

Şimdi önce bir kez daha bakalım bu kelimelere ve sonra sıralamaya başlayalım. Daum'u sürekli koruyup, istikrardan bahsederken, futbol takımını tarihindeki en önemli Avrupa başarısına taşıyan hocayı, lig şampiyonluğu elden kaçtı diye takımdan göndermek..Bunun arkasında futbolcuların kondüsyoneri beğenmediğine ve şikayet ettiğine dair iddialar. Bunlar doğruysa, rezil kere rezil bir durum bu..Nerede kaldı vizyon ve istikrar Başkanım?

İspanyol basınına göre, Güiza'nın transferi için harcanacak olan miktar 30 milyon avro..4 yıllık zamana yayılacak bu ödemeler ama Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak.. Eto'o ya 20 milyon verecek sponsor bulursanız hemen gidip alayım (bakkaldan ekmek mi alıyoruz? anlamadım bunu da), sözü geldi aklıma. Öyle Eto'o sevdalısı olan bir insan değilim ama çelişki denen şey bu olsa gerek. Türkiye'de biz dahil hiçbir kulüp bu kadar para veremez bir transfere demişti Başkan. Hani ağzından çıkışına şahit olmasam neyse ama dedi aynen bunları..

Çoğu zaman altyapıya önem verilmemesinden bahsediyor sayın Başkan. Efenim, siz her ne kadar La Liga gol kralı olsa da bir topçuya, Türkiye standartlarının çok üstünde bir para bayılarak bu tarz bir transferi gerçekleştiriyorsanız, altyapıyla ilgili düşüncelerinizde samimi değilsinizdir. Kimse kimseyi kandırmasın. Fenerbahçe futbol takımı sanki tarihinde ilk kez bir şampiyonluğu kaçırmış gibi, yitip giden geçen sezonun ardından yapılan bu gözü kara transferleri, biraz (!) ürkütücü bulmaya hakkımız vardır herhalde.. Emre, Aragones ve Güiza..

Bir de her zaman şu hususu merak etmişimdir. Madem kulüplerimiz ellerini taşın altına koyduklarında, bu tarz meblağları ödeyebiliyorlar, o zaman niçin Avrupa futbolunun yıldız adaylarını Türkiye'ye getirmek için uğraşmazlar? Bu tarz transferlerin geleceği her zaman vardır. 28 yaşında olup, sizinle 4 yıllık sözleşme imzalayan bir topçuyu, ileriki yıllarda pazarlayarak iyi bir kazanç sağlama olasılığınız çok düşük. Şimdi belki "Biz futbolcu pazarlayan bir takım değiliz" yorumları gelecektir ama bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Şayet Türkiye liginden bu tarz oyuncu pazarlamaları gerçekleşmezse, hiçbir zaman Portekiz liginin yaptığı atılımları yapamayız.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın..Emre, Aragones ve Güiza transferleri külliyen yanlıştır demiyorum. Sadece Aziz Yıldırım'ın geçmiş dönemlerde kullandığı ifadeler ve şu anki icraatleri arasında bir çelişki olduğunu düşünüyorum.

Not: Ne olursa olsun 30 milyon çok para be abi..Umarım İspanyol medyası abartıyordur..

1 comments:

muhder dedi ki...

Fenerbahçe alt yapısıyla gündeme gelen bir kulüp değildir maalesef mi denir ne denir bilemiyorum. ancak gelecek vaat eden oyuncular burayı tercih etmez,zordur tercih etmeleri. basamak mı burası? sebatın sahasında dışarı çıkan toplar karadenize kadar gidiyordu. takımında az parlayan oyuncular genelde diğer ligleri tercih ediyorlar. belki latin amerikadan parlayan yıldızlar getirilebilinir ve zico da buna öncü olacaktı hayali vardı bende. netekim sevgili aziz yıldırım hayallerimizin önüne set çekti ve dağılın uleyn dedi.