Salı, Haziran 24, 2008

Haybeden Gerçeküstü Lakırtılar #10

* Büyük insanların idealleri, sıradan insanlarınsa hevesleri vardır. (Washington Irving)

* İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden mezun olabilmem için önümde engel olarak bir ders kaldı. Onun da sınavına geçen pazar girdim..Sanırım mezun oluyorum.

* Yazın geldiğini anlamak için iki sebep; otobüste otururken pantolon kıçınıza yapışıyorsa ve de Demet Akalın albüm çıkarmışsa, emin olun ki yaz gelmiştir.

* Ne kadar "cool" bir insan olduğumu düşünsem bile, bazen öyle anlar oluyor ki, kendimden geçiyorum, kendimi tanıyamıyorum..Misal insanın sevdiği hatun kişinden mesaj alması bu tarz anlardan biridir..En azından benim için öyle..Son dakika golü olmuş gibi seviniyorum. İçim içime sığmıyor.

* Alkol kullanmayan bir insanım ama içiyor olsaydım buna sebep olarak İbrahim Tatlıses'in "Sarhoş" şarkısını gösterirdim herhalde. O nasıl bir şarkıdır be abi..

* Müzik muhabbetine girmişken söylemek isterim ki, Cranberries'den başkası yalan bu piyasada..Tek bir şarkıcı/grup dinleme hakkı tanınsa bana, kesinlikle Limerick tayfasını seçerdim.

* Afet-i Devran bölümünü kapattık. Sebebini sormayınız.

* Feysbuk'ta kendimi tutamayıp katıldığım son grubun adı: Yıldız olsaydınız kime kayardınız?

* Google Analytics süper bir olay. Safa sağolsun haberdar etti beni. Blog kullanıcılarına tavsiye ederim. Adamlar yapmış hakkaten.

* Blogu, Şili ve Kolombiya'dan okuyanların olması beni şaşırtmadı dersem, yalan olur..

* Her halde konuştuğum en son insan olduğun için en iyi röpörtajı elde edeceksin tatlım. Dünyayı değiştirmeye çalışmıyorum. Benim için mutluluk en önemli şey ve eğer mutluysam bunu işlerimde görebilirsin. Sonuç olarak en sonunda tüm yanlışlar ve bahaneler benim üstüme oluyor. Dürüst olmayı seviyorum ve ilgilendiğim kadarıyla yıllara sığdırabileceğim kadar eğlence ve güzel zaman sığdırmaya çalışıyorum. İşte gördün mü, artık bunu kaydettin. Kullan bunu. Bir röpörtajda çok tutkulu olmaya en fazla bu kadar yaklaşabildim. Ne kadar kaldı? Hadi ama, ben sıkılıyorum. (Freddie Mercury)

* Vakt-i zamanında Selçuk Manav'la teşrik-i mesai yapan bir gazeteci abinin, Selçuk Manav'ın 7 dil bildiğini söylemesine ne diyeceksiniz peki?

* Blogu ziyaret edenlerin % 56'sı Internet Explorer kullanıyormuş. Kullandığım tema Firefox'ta daha iyi görünmekte, zaten ben de Firefox kullanmaktayim. Aklıma gelmişken söyleyeyim dedim..

* PSP ile sayfayı ziyaret eden kim? Çok merak ettim valla..Bizim Sharbone mu acep?

*Hata yapmaktan korkmak, ilerlemenin ölümüdür. (Alfred North Whitehead)

5 comments:

Adsız dedi ki...

yaz aylarının geldiğini fotomaç'ın fenerbahçe'ye transfer ettiği futbolcuların yoğunluğundan da anlayabiliyoruz...

bu arada ortega , geçen gün üsküdar tabaklar mahallesinden bi takımla halı saha maçı yaptık , beylerbeyinde...
turuncu formaları vardı aralarında utku , bulut diye birileri vardı , senin bu takımla herhangi bir bağlantın var mı ?

Ortega dedi ki...

haan,
Bahsettiğin bulut bizim ck'daki bulutsa taniyorum..yalnız herhangi bir takımla bağlantım yok.Onu belirteytim..Bonservisim elimde, canımın istediği takımda oynuyorum yani :)

haute_couture dedi ki...

sevgili ortega :)
bahsettiğin google analytics scriptini blog'uma koymayı denedim bir türlü başaramadım,bi anlatırmısın blogspotta nasıl becerebilcez bu işi? :)

Ortega dedi ki...

Sadece scripti eklemek yeterli diye biliyorum..Gözükmüyor ama çalışıyor çaktırmadan.. Ben de önce beceremediğimi sanmıştım ama daha sonra raporlara ulaşınca işe yaradığını gördüm.

Sencer Yücel dedi ki...

23.11.1991, Logan Place.
Freddie Mercury'nin tıbbi müdahaleyi durdurtarak yaptığı son röportajı...