Pazar, Haziran 15, 2008

En Çok Güvenilen İsim: Mehmet Aurelio

Turnuva başlamadan kısa bir süre önce açtığımız ve dün itibariyle sona eren "Euro 2008'de Milli Takımımızdaki en çok güven veren isim kim?" anketimizde, oyların %54'ünü alan Mehmet Aurelio birinci oldu..Onu, Nihat Kahveci takip etti. Gerçeği söylemek gerekirse, Nihat'ın açık ara önde olacağını tahmin ediyordum, yanıldım..

Sanırım ilk 2 maçtaki performansı buna sebep oldu. Umarım bu akşam Çeklere karşı iyi işler yapar..

Çikolata renkli devşirme topçumuz (umarım bu tabirlerden rahatsız olanlar yoktur) Mehmet Aurelio, her ne kadar ilk etapta paralı asker izlenimi verse de , üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekte. Çok üst düzey bir şey yaptığı iddia edilemez belki ama o bölgedeki en iyi alternatifimiz..Bu kesin. Maç boyunca rutin bir şekilde topunu oynuyor, sahada basmadık yer bırakmıyor..şu an oynadığı mevkide Türkiye'nin en iyisi. Avrupa'da da hatırı sayılır bir şöhrete sahip tabii.. Nazar değmesin demek lazım..

5 comments:

Protanopia dedi ki...

Ilk mactan sonra Arda Turan oylari da baya bi artti. Tuncay da gram artis olmadi. Nihat da yavasladi baya. Sahsen ben oyumu Nihat icin kullanmistim ama ilk mactan sonra baska bi bilgisayarsan Arda'ya oy verdim.

İlker Yılmaz dedi ki...

milli takımda herkes kötü oynarken o iyi oynadı. her zaman görevini yaptı.takdir edilesi bir futbolcu.

Mucoid dedi ki...

nihat'a oy verenleri Allah utandırmadı..=)

Adsız dedi ki...

aurelio'nun türkiye'de yaşayan herhangi bir yabancı gibi türkiye cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiği gerçeğini neden göz ardı ediyoruz. bildiğim kadarıyla kendisine herhangi bir meblağ da ödenmedi vatandaşlığa geçmesi için. türkiye'nin aurelio gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı, aurelio'nun da oynayabileceği bir milli takıma. son derece temiz gerçekleşen bir anlaşma netice olarak.

ankete gelince bana da en çok güven veren oyuncuların başında aurelio gelirdi, fakat dünkü sarı kartı görmesi bu güvenimi sarstı biraz açıkcası.

nihat,aurelio, hamit, semih, arda ve mehmet topal güvenirlik listemde yer alan isimler.

kocaman yüreği ile oynayan serveti de başka bir yere koymak lazım, zira bu adam kalıplara sığmıyor.

Ortega dedi ki...

Aurelio'nun Çeklere karşı gördüğü sarı kartta bir suçu yoktu. Tamamen hakemin uydurmuş olduğu bir karttı.