Pazar, Haziran 22, 2008

Andrei Arshavin


Andrei Arshavin.. Son Uefa şampiyonu Zenit'in en önemli oyuncusu. Rus ligini ve Uefa kupasını takip edenler onun ne maharetli bir bücür olduğunun farkındaydı zaten.

Euro 2008 öncesi turnuvanın dikkat çekenleri arasında ismi ilk sıralarda zikrediliyordu. Gel gör ki, Andorra maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle turnuvanın ilk 2 maçında boy gösteremedi. Bu da Rusların futbolunu olumsuz yönde etkiledi tabii..

İsveç maçıyla hem formasına kavuştu, hem de kendisinden çok şey bekleyenleri yanıltmayacağını gösterdi. Önce ülkesini çeyrek finale taşıdı, bu yetmezmiş gibi, turnuvanın açık ara favorisi olduğu iddia edilen Hollanda'yı evine gönderen adam oldu.

Daha önce Arda Turan'ın turnuvanın yıldızı olabileceğini yazmıştık. Ne var ki, Andrei Arshavin son iki maçtaki performansıyla bu tacı Arda'dan almış gibi görünüyor.

Hakkında bir ara Arsenal'e gidecek iddiaları çıkmıştı. Bir daha da görmedim o haberleri. Şu an bir kulüple anlaşmış mıdır bilemem..Lakin bildiğim bir şey varsa, her maç oynadığı futbolla fiyatını arttırmaya devam ediyor..

Rusların, dünya futboluna son armağanı diyebiliriz onun için..

1 comments:

muhder dedi ki...

arsenal ya da chelseaya gitmek istiyorum demişti. ama "mother russia" onu alır götürür çelsiye maalesef.