Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Kadro Tercihi ve İbrahim Toraman

Önce kadroya şöyle bir dikiz atalım..

Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Kaş (Beşiktaş), Emre Güngör(Galatasaray), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (Galatasaray)

Orta saha: Mehmet Aurelio, Uğur Boral (Fenerbahçe), , Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)

Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Bu kadrodan gidecekler olacak muhtemelen. Burasını biliyoruz. Ama yine de eleştirilebilecek birçok yanı var bu aday kadronun. İbrahim Toraman, Mehmet Topuz gibi isimlerin olmaması kafa karıştırıcı. Servet sakatlığından dolayı kadrodan çıkartılmış. Hürriyet'in haberine bakacak olursak İbrahim Toraman kadroya davet edilmemesine çok içerlemiş. Gökhan Zan gibi sürekli sakatlanan biri yerine -bence de- Toraman tercih edilse, daha mantıklı olurdu.. İşte Toraman'ın söylediği iddia edilen sözleri; "Türkiye’nin en çok gol atan oyuncusu Hakan Şükür, Avrupa’nın birçok ünlü takımını peşinden koşturan Mehmet Topuz’un aday kadroda olmaması konusu irdelenmeli. Milli Takım birkaç kişinin tekelinde olmamalı. Beşiktaş’tan İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan ve ben çağrılmalıydık. Sivasspor’da, Kayserispor’da, Trabzonspor’da oynayan futbolcuların suskunluğu ne kadar sürecek merak ediyorum."

Düzeltme: Servet kadrodan çıkarılmamış. Tedavisine milli takım kampında devam ediliyormuş.

1 comments:

Adsız dedi ki...

ibrahim üzülmezin milli takımda olması gerektiğini savunan bir beyinin milli takıma alınmayışı hayırlı olmuştur...
eleştirilebilecek tek nokta hamit sakat iken mehmet topuz un ve ümit karanın alınmayışı olabilir...