Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Bitti

Trabzonspor 2 Fenerbahçe 0

Böyle mi bitmeliydi bu lig? Sezon başında içimden bir his Avrupa'da bu sene iyi işler yapacağız diyor, demiştim çevremdekilere..Bu lafım üzerine bayaa güldüler bana. Akabinde ligde de Şampiyon olamayız, tahminim Galatasaray olur şeklinde dediğimde ise, kahkahaların şiddeti artmıştı. Çevre masalardan bize doğru bakıyorlardı. Sezon sonunda haklı çıkmanın dayanılmaz zulümü bu olsa gerek. Bir de tüm bunların üstüne sırf ortama renk katmak için, "Bakın Rüştü'den kurtulduk, hem Avrupa'da önümüz açıldı, hem de laneti Beşiktaş'a yolladık" demiştim. Nereden bilebilirdim Anfield Road'taki 8-0lık hezimeti? Tamamen tesadüftü tüm bunlar..Sıradan bir faniyim ben zira..

Galatasaray şampiyon olur derken, biz Avrupa'da cebelelleşirken, onlar aradan çıkar gider şeklinde düşünmüştüm. Son haftaya kadar matematiksel olarak devam edecek bir şampiyonluk şansını kestiremediğimi belirteyim. Düşüncelerimi özetlemem gerekirse; Avrupada döktürüp bir yerlere geldik..Türkiye'de ittir kaktır son haftaya dek gitti şampiyonluk şansımız..Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır şeklinde oldu.. 3 takımın şampiyonluğa oynadı bir ligde 2. olmak başarı mıdır? Bu tartışılır..İstikrar adına bazı şeyler korunmalıdır ama Fenerbahçelilik ruhunu taşımayan topçuların taraftar gibi düşünmemesi beklenmemeli..Gs'yi şampiyon yapan son 5 haftadaki kenetlenmedir.. Mühim olan iyi başlamak ve devam ettirmek değil, iyi bitirmektir.. Bu bağlamda başarısızdık bu sezon.. ve tam tersi Galatasaray da başarılı oldu tabii..

2 maçta yendiğimiz Beşiktaş ve kendi sahasında büyük takımları yenemiyor diye eleştirdiğimiz Sivassporla aynı puanla ligi bitirmişiz. Bu olay sorgulanmalı bence. İnter, Sevilla ve Chelsea galibiyetlerini alan takımı nasıl pohpohladıysak, bu durumu da sorgulamalıyız bence. Kadro kalitesi bu ligin üstünde olduğu iddia edilen bir takım ligi burada mı bitirmeliydi? Basının abartı haberleri yine bizim aleyhimize işledi, olmayan şeyler varmış gibi gösterildi..Yedek kadrosu zayıf olan, kulübeden gelen oyuncusu hazır olmayan bir takımın 3 kulvarda mücadele etmesi kolay değildi, teker bir yerde patlayacaktı, o da Chelsea dönüşü hem fiziksel hem zihinsel anlamda yaşandı (bu Hagi'nin yorumudur tabii, onu da belirtelim). Kezman'ın kaçırdığı penaltıya, İBB maçlarında yitirilen 5 puana, Kadıköy'de kaybedilen Bursaspor maçına bağlayabiliriz kaçan şampiyonluğu..Herkes bunlardan birini sayabilir...ama esas problem şampiyonu belirleyecek maça motive olamadan çıkmak ve karşısındaki camia olarak kenetlenen takıma yenilmektir, yitip giden şampiyonluğun resmiydi bu adeta..

Peki Şimdi ne olacak? Önce Zico takımın başında kalacak mı? bu sorunun cevabını beklemeliyiz sanırım..Ondan sonra ne olacağını konuşuruz..

1 comments:

sekerse tehlike dedi ki...

ruh falan hikaye sevgili kardeşim adamlar aldıkları paraya bakıyolar. o gün canı isterse oynuyo istemezse oynamyo işte profosyenellik bu galiba