Çarşamba, Mayıs 28, 2008

Beşiktaş Mı? Çarşı MI?

Milliyet'in haberi duyuruş şekli..

Kim ne derse desin, İstanbul tribünleri arasında en çok reklam olan ve -kişisel bir yorumdur- bu durumdan fazla şikayeti olmayan bir gruptu Çarşı (dedim ama kişisel bir yorum diye). Yazdıklarıma alınanlar, sinirlenenler olacaktır. Öyle ya da böyle tribünde peşinde koşuyoruz bizler de, ve Beşiktaşlı abiler ve kardeşlerimiz sayesinde haberdarız bazı şeylerden..Bildiklerimizi, duyduklarımızı buraya yazmanın manası yok..Yanlış olur zira..Onu geçelim.

Haberi tribünle alakası olmayanlar da duymuştur, birçok Tv kanalı hem altyazı geçti, hem de spor haberlerinde duyurdu "Çarşı kendini feshetti" diye.

Son yıllarda Beşiktaşlılık duygusunun önüne geçmişti Çarşı..Hayatında Çarşı nedir ne değildir bilmeyen tipler, Beşiktaş'tan önce zikreder olmuşlardı Çarşı ismini..

Alınan karar sorgulanabilir, zamanı, şekli yadırganabilir..amma ve lakin Çarşı grubu doğrusuyla yanlışıyla önemli bir yere sahiptir Türk tribünlerinde..Bu yüzden hayırlı olsun demek düşer bize..

Son olarak, Tribün Dergi'den Faraday adlı kullanıcının ilgimi çeken yorumuyla bitireyim yazıyı:

"Sen çık Polar yaptir,bere yaptir,atki yaptir her maçtan önce sat millete sonra çarşi Beşiktaşin önüne geçti de Beni Alen malen bağlamaz ağar geliyorsa artik bi şeyler birakir çekilirsin bi kenara Beşiktaş sahipsiz mi kalacak..

6 comments:

Mucoid dedi ki...

sanırım sadece isim olarak fesh etmişler..yani tribünden çekilme gibi bir durum yokmuş..

Taylanov dedi ki...

Destekliyorum.

Taylanov dedi ki...

Destekliyorum.

efecantekin dedi ki...

hani sago diyor ya bi' şarkısında; "herkesin bi! suçu var.." aynen öyle..

alen ya da bir başkası çarşı gurubundan, diyebilir mi "biz hiç hata yapmadık.." ?tabii ki diyemez.kendi yaptıkları hataları, bütün tribüne mal etmeye çalıştılar bence.

saf beşiktaşlı insanları üzdüler.hani beşiktaş'tan hiçbir kârı olamayan o temiz kalpleri..

gerisi çok da önemli değil bence..

skiptomylou dedi ki...

yıllardır yönetimin yeterince desteğini gören, en azından yönetimin köstek olmadığı çarşı kendini fesh ediyorsa, kendi başkanından küfür yiyen, tehditler işiten, bulunduğu tribüne kombine çıkarılmayan, kombineli olanların kombinesini yenilemekte zaman zaman zorlandığı fenerbahçe taraftarı ne yapsın?

Adsız dedi ki...

iyi olmus hoca ben galatasarayliyim ama bu carsi grubu besiktastan tiksindiriyordu insani herseye politik yorumlar tribunlerde pankartlar yok carsi suna karsi buna karsi, beceriksiz bir yonetimi vardi zaten grubun alen malen dedikleri tipler, iyi oldu iyikide kapanmislar insan gibi mac izleyemiyorlardi.