Cumartesi, Nisan 05, 2008

Fenerbahçe 2 Chelsea 1


Bu maç üzerine fazla konuşmak istemiyorum, zira maç esnasında kalbimin atmadığını düşündüğüm anlar oldu.. Teknik taktik detaya fazlaca girmeden özetlemeye çalışırsak; İlk yarı müthiş bir top oynayan Chelsea'ye karşı biraz da şansımızın yardımıyla direnmeye çalışmak ve ikinci yarı hiç umulmadık bir şekilde geri dönmek..ve maçı 2-1 almak. Kendi kalene gol atıyorsun, bu golü atan futbolcun galibiyeti getiren muazzam golü atıyor aynı zamanda..Ne zaman ne yapacağı kestirilmeyen sürpriz takım diye bahsedilmek, Avrupanın artık yavaş yavaş saygı duyduğu bir ekip olmak, her ne kadar pek katılmasam da, Kadıköy'deki atmosferin etkileyici olduğu yorumları falan filan..
Bugün bazı otoriteler, rövanş maçı için şansların eşit olduğundan bahsediyor. Bu bile yaptığımız büyük aşamanın göstergesidir aslında. Buradan kendisine çok sallamış olsam da, bu başarı da Aziz Yıldırım'ın payı büyüktür..Hakkını teslim edelim..Daha sonra Teknik ekip ve futbolcularımıza teşekkür etmeliyiz..Taraftarın geneli için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki..Bu konuyu burada açmak niyetinde değilim, güzel şeyler yazdık, öyle bitirmeye çalışalım..


Bundan sonrası için "Allah'ım! N'olur bitmesin bu rüya!" diyebiliyorum ancak.. Buraya kadar nasıl geldiğimizi bir anlasam,devamı için de yorum yapabilirim belki..ama itiraf etmeliyim ki, turdan ümitli değilim..belki de fazla realistim, bilemiyorum..
Orada sonuç ne olursa olsun, "Fenerbahçeli olmanın gururu bizlere yeter" sözüyle bitirelim yazıyı..

2 comments:

Santiago dedi ki...

Ben bu turdan en azından bu turdan umutluyum Ortega.Onlar Bir Şampiyonun ruhuyla mucadele ediyorlar ve buda yetiyor anlaşılan.Ha Şampiyon kimmi? Zico

muhder dedi ki...

tur için ne olur bilemem ama baskı olmayacağını biliyorum. zico gibi baskının kralını görmüş bir adam gerekli telkinleri yapacaktır. oynadığı dönemin en iyi futbolcusu olan zico birşeyler yapacaktır.baskı olsa sevilla da dakika 10da olurdu. onu atlatan takım tecrübeli olarak gidiyor en azından. ne fazla umutluyum ne da fazla umutsuzum. bana yeten şey ise ingiltere deplasmanına "ulan nasıl olsa kaybettik turu" demeyerek gitmek.bu arada takım şu an sanırım uçakta londraya gidiyor. Allah yardımcıları olsun. sınavdan önceki gün bana maçı seyrettirecek olan Fenerbahçeye sonsuz teşekkürler..