Cumartesi, Nisan 26, 2008

Fatih Akın Arkayı 4ledi

Fatih Akın son dönemlerde yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiren bir isim. Kurgu ve senaryo konusunda çok başarılı olduğunu düşünmekteyim.Bol bol ödül toplamakta bu yüzden. En son Almanya'da 4 ödül birden kazanmış..

En çok para getiren ödüllerden biridir Lola..Yaşamın Kıyısında filmiyle Fatih Akın, ’En İyi Film’, ’En İyi Senaryo’, ’En İyi Kurgu’ ve ’En İyi Yönetmen’ ödüllerini aldı. Bunun yanında da 5 milyon doları da cebine attı. Hangisi daha önemli,ödüller mi,5 milyon dolar mı?Ona da siz karar verin artık.

3 comments:

Ömer dedi ki...

aha..Enis lan bu..

ferdinand dedi ki...

Fatih Akın candır, her işini ilgiyle izliyoruz. Özellikle pek adı geçmese de Kısa ve Acısız, Temmuz'da mutlaka izlenmeli, Duvara Karşı ve son filmi Yaşamın Kıyısında'yı saymıyorum bile. Ek olarak Crossing the Bridge de var. Adam Türkiye'yi Almanya kadar tanımıyorum dese de bizim müziğimizi, İstanbul'u yarım saatte çok da güzel anlatıyo. Yapımcı olarak da kendisi gibi gurbetçi sinemacılara destek veriyo. Yaşamın Kıyısında ile benzer öyküleri, şanseseri gelişen İnarritu filmleri tarzındaki film kontenjanını doldurdu gibi umarım bir sonraki filminde farklı bir türde film görürüz.
selamlar

Ortega dedi ki...

@ferdinand
usta, seni buralarda görmek beni mutlu etti.