Pazartesi, Nisan 28, 2008

Şampiyonu Belli Eden Maç




Dün akşam yanımdakilere bu yorumu yaptığımda, bana 2 sezon öncesi Kadıköy'de Galatasaray'ı 4-0 yenen Fenerbahçe'nin, son hafta şampiyonluğu kaptırmasını hatırlatıyorlardı. Burada durumu biraz farklı bence. Gs'ye sadece 1 puan yetiyorken, Sivasspor'un da büyük maçlardaki performansını da üstüne ekleyince, bu dakikadan sonra şampiyonluk beklentisi içerisine girmek fazla hayalperestlik olur kanımca..

Maça gelecek olursak. Dün akşam rakibini oynatmayan bir Gs vardı sahada. Bunun yanında sahada ruh gibi dolaşan Fenerbahçeli oyuncular. Öyle kötüydüler ki, aralarında birinin adını ayırıp "işte şu iyi oynadı" diyebileceğimiz biri dahi yoktu. Öte yandan Gs'de ise nerdeyse tüm topçular büyük özveriyle oynadılar. Daha fazla inanan tarafın kazandığı bir maç oldu..ve ne yazık ki böyle oldu diyorum bir Fenerbahçeli olarak...

Maçın adamı bana kalırsa, kesinlikle Servet'ti. Belki de hayatının topunu oynadı. Galibiyet golünü atan Nonda'nın adı burada zikrediliyor olabilir ama aklı selim yorum yapma kabiliyetinde olanlar bu gerçeği görürler herhalde.

O kadar garip bir durum ortaya çıktı ki, tarif etmek dahi güç. Bir yanda Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girmiş, kadrosu ve yönetiliş şekliyle ülkedeki rakiplerine oranla -şu anki görünümüyle- hayli önde olan bir takım..öte yandan sezon başından beri hem Avrupa performansıyla hem de ligde oynadığı futbolla tartışılan, zaman zaman taraftarını çileden çıkaran bir takım. Maç öncesi Fenerbahçe'nin çok rahat kazanacağını öngörenler ne yazık ki yanıldılar. Futbol böyle bir şey işte. İnanmadan, mücadele etmeden kazanılmıyor.

Dün gecenin özeti buydu aslında. İstemeyen Fenerbahçe, inanan Galatasaray'a hem maçı kaybetti, hem şampiyonluğu verdi.

Bu iş bitti.Şampiyon belli oldu. Artık 2.olup, önümüzdeki sezona bakacağız..

11 comments:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Beercholic dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ortega dedi ki...

Taraftarla ilgili yorumum bir anlık sinirle yazılmış bir şey oldu.Kaldırdım zaten.

O yüzden yazdıklarınız biraz havada kalmış gibi oldu diye, belirteyim istedim. Sonradan bakınca, yanlış bir yorum yaptığımı fark ettim..

Unknown dedi ki...

Bu takımın hırsı yok. İStedikleri zaman oynuyolar istedikleri zaman oynamıyolar. Takım oyuncuların degil taraftarındır. Tepkinin sekli yanlıs olsa da tepki verilmesi gerektigi fikrindeyim. Burası Fenerbahce Spor Klubu, Samandıra Tatil Köyü degil. Hic bir Fenerbahceli futbolcu bir Galatasaray derbisinde bu kadar isteksiz oynama hakkına sahip degil.

Adsız dedi ki...

haftaya sivas yenerse bu başlık ne olacak çok merak ediyorum. bu ne karamsarlık böyle. eğer futbolcularımızın dünkü ruhsuz futbolunun önümüzdeki 2 maçta da aynen devam edeceğini düşünüyorsanız lafım yok. ama köprünün altından daha çok sular geçer. fenerbahçenin şampiyonluk şansı hala var ve küçümsenmeyecek kadar çok. öyle mucizelere bağlı değil.

gkhngnyhn dedi ki...

bizim 2 sene önce beklediğim şampiyonluk da fazla hayalciydi.

ne olacağı belli olmaz, bu kez biz geçirebiliriz kalp krizlerini.

sivası yensek bile oftaş sürpriz yapabilir, olamaz diye bir şey yok.

Adsız dedi ki...

umarım yazının sonuda belirttiğin gibi 2. olabiliriz..yıl içinde çok kez tanık olduğumuz konsantre sorunu yine yaşanmaz..ama benim hiç ümidim yok maalesef takımda herşeyin bittiği havası var ve son 2 maç gerçekten çok zor olacak...tekrar ediyorum keşke 2. olabilsek...

muhder dedi ki...

olay bitti gibi. gsnin puan kaybedeceğine ihtimal dahi vermiyorum. bu arada bu sene futbolculara, oyuna laf etmeye hakkımız yok. daha ne yapsaydılar? giden bir şampiyonluk olsun. bu sene olmadı, seneye oluruz, olmadı sonraki sezon oluruz. deplasmanda bir maç kaybedildi öyle çok da absürt bir hadise yaşanmadı. üstelik alexe tepki gösterme.inanılır gibi değil gerçekten.

Ortega dedi ki...

İlk isimsiz yorumu giren arkadaş, keşke yorumun sonuna bir isim yazsaydın, daha hoş olurdu.İnsan muhattabına yazarken bir isim yahut rumuza seslenmek istiyor..

Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı elbette ki devam etmekte, ama benim olaya bakış açım daha çok Gs'nin Sivas'ta kaybetmeyeceği, bu işi bırakmayacağı yönündeydi. Yazıda daha çok bunun üstünde durmaya çalıştım..

voodoo girl dedi ki...

servet yorumuna kesinlikle katılıyorum, inanılmaz müdaheleleri vardı.

sivas maçına gelince, o maçta ne galatasarayın kötü oynayacağını düşünüyorum, ne de sivaslı oyuncuların böyle bir baskı altında iyi maç çıkartabileceklerini.

futbol tabii, belli olmaz ama 2 hafta sonra galatasaraylıları tebrik edeceğiz gibi geliyor bana.

Yağız Gönüler dedi ki...

servetten sonra serhat akın da bizde şahlanır. mı? :)