Pazartesi, Mart 24, 2008

Turkish Delight

Heyecan yapmasın bazıları. Başlığı atan ben değilim, Ada basını (Sunday Express).. Tuncay, Derby karşısında golünü attı, takımına maçı kazandırdı. Doğal olarak yere göğe sığdırılamıyor. Sunday Mirror, "Southgate forvet oyuncuları için 20 milyon sterlin civarında harcadı, ama en değerli futbolcusu olarak çıkan transferi bedavaya gelen Tuncay oldu" yazmış.

Tüm bu haberleri okurken, alttaki yorumlara bakıyorum; "Emre ile Tugay hanidir orada, bu kadar reklam olmuyor, iyi ki Fenerli biri Ada'da oynuyor" demiş birisi. Bunu bir kişi demiş diye geçiştirmek istemem, zira inanıyorum ki bunu düşünen bir sürü adam var piyasada.

Şimdi dünyanın her yerinde gol atan adam ön plana çıkar, bu bir..ikincisi Tuncay büyük ümitlerle tansfer edilmiş bir oyuncu. Tugay ya da Emre'ye göre durumu biraz daha farklı..ve üçüncüsü attığı golle takımına maçı kazandıran adamı manşetlere taşımak kadar doğal bir şey yok..

İnsanların bu anti-Fener duygularını ve buna paralel olarak saçma yorumlarını hiçbir zaman anlamadım.. Bir takımı sevmiyor olabilirsin ama bu sana yorumlarında saçmalama yetkisini vermez. Yorumlayamıyorsan da yazmayacaksın, susacaksın..İlla Tuncay gibi "sus" işareti mi yapalım?

6 comments:

Adsız dedi ki...

kızdırmayın el burrito namlı eşşek sıpası kardeşimi :)

-kayser-

Adsız dedi ki...

sevilmiyosanız işte bu sadece biz geri kalanı bok yesin mantığınız yüzünden..rakibine saygı duymayı becerebiliyomusun ki sen saygı bekliyorsun diye de sormaz mı adam karşısındakine?gol atan adam öne çıkar eyvallah lafımız yok hatta tuncayın başarılı olmasını gönülden isteyenlerdenim tıpkı laligada nihatın villar la oynadığı nefis oyunla gurur duyduğum gibi.. boşversene tuncay antremanda hareket yaptı diye gazeteler birinci sayfadan manşetten veriyor dalgamı geçiyosun hergün fenere şeva geliyor henry gidiyor eto'o otobüse biniyor .. bunların saçmalığını tahmin edebiliyosundur heralde.. neyse fener en büyük ondan giden oyuncular en süper sizden başka kimse yok falan filan :p

hadi eşşek sıpası dikkat et kendine ..

Adsız dedi ki...

tuncay'ın bu kadar önde olmasının nedeni fox tv'nin verdiği gaz. kıyak fenerliye gidiyor tabii. emreyi bilmem ama tugay inanılmaz işler başarıyor kaç senedir. youtube da video var. adamlar tugay için beste yapmışlar hep bir ağızdan bağırıyorlar :"tugay you are a turkish delight" hem de bütün tribün. ben git tugay'ın emre'nin maçlarını ver demiyorum ama tuncay gol attı atacak diye alakalı alakasız maç esnasında yorum yapmak gol atınca avazı çıktığı kadar bağırmak abartılı geliyor.

bir maçta tuncay taç çizgisinde ayakkabısını bağlıyor. arkadaşları atakta bir arapasıyla forvet şut çekiyor. spiker tuncayı görmedi ona vermedi topu diyor. yahu adam tuncay ayakkabısını bağlamakla meşgul taç çizgisinin oralarda ne gole giden adam ne diye ona pas vermekle uğraşacak. bu gibi enstanteneler. türk futbolcusu gitmiş tabii ki syeredelim napıyor ne ediyor. ama fanatiklik şekline sokunca işin keyfi kaçıyor. zAten türk liginin tadı fanatiklikten kaçmış bari premier ligi keyfimiz kalsın.

tuncay'ın sus işaretine diyecek söz bile bulamıyorum.

Ortega dedi ki...

Fox tv ve Tugay yorumlarina katilmamak mumkun degil tabii ki..

Adsız dedi ki...

Tuncay Middlesbrough oyuncusu artik. isterse dunyada yilin futbolcusu secilsin, londraya heykeli dikilsin. fenerbahcenin kazanci ne olabilirki? ayrica tum turk oyuncularin maclarinda spikerler sacmaliyor. sadece tuncaya ozel degil. eziklik icimize oyle bir yerlesmiski, turk futbolcu onundeki adama pas verse olaganustu birseymis gibi anlatiyor spiker. yazik bize.

Adsız dedi ki...

uydurmasinlar emrede bu kadar iyi oynasaydi emreninde adi gecerdi bu kadar. ki tuncay oyle cok fecide oynamiyor daha 3. viteste. ne cabuk unuttunuz sociedadi 70 milyon olarak destekledigimiz gunleri nihat icin oda besiktasliydi nolmus. tugayida destekliyoruz hamitide, rusyadakilerinde gazetede haberleri surekli