Cuma, Mart 21, 2008

Hadi 'Oktay'

Oktay Derelioğlu sessiz sedasız bıraktı futbolu.. Kim bilir futbolla ilgilenen kaç kişinin haberi oldu.. Belçika'ya attığı jeneriklik gol (böyle de bir kriter vardır), eşinin intiharı, takım arkadaşı Serdar ile yaşadığı olay, İspanya'ya gidişi, Fenerbahçe ve Trabzonspor günleri..

''Jübile herhalde eskiden vardı. Şimdi öyle jübile yapan yok gibi, ama insan tabii ki hatırlanmak ister. Yaklaşık 15 yıl hizmet verdim Türk futboluna. Jübile yapmadığım için kimseye kırgın değilim. Artık antrenör olarak yoluma devam edeceğim. Geçmişimde iyi bir kariyerim var. Bunun ekmeğini jübilede değil de teknik direktörlük kısmında yiyeceğimize, insanların bize güvenip takım teslim edeceklerine inanıyorum''

''Beşiktaş'ın hala Avrupa'da en çok gol atan futbolcusuyum. Şu an yaşayan efsanesi gibi bir pozisyondayım. Beşiktaş forma altında en çok milli takımda gol atan oyuncu benim. Beşiktaş'ta daha uzun yıllar oynamalıydım. Sonuçta kimse zorla Beşiktaş'tan kovmadı. Kendi isteğimle hatalı karar vererek ayrıldım, ama keşke ayrılmasaydım.''

''Fenerbahçe'de ilk sezonda iyiydim. İkinci sezonda sakatlıktan sonra toparlayamadım ve ayrılmak zorunda kaldım..Bizim zamanımızdan bu zamana daha iyi oldu. Aziz başkan da geldiğinde 'ben futboldan çok anlamıyorum' diyordu, ama zamanla çok iyi duruma geldi. Şu anda Fenerbahçe Türkiye'nin zirvesindeki kulüp durumunda, ama forvetsiz oynuyor. Forvet hattındaki oyuncuları Kezman ve Semih'i Avrupa Şampiyonlar Ligi seviyesinde görmüyorum. Türkiye Ligi için iyiler, ama bana göre çok etkili forvet değiller''


''Şu anda 7 yaşındaki çocuklar bile o gol sayesinde beni tanıyor .O gol 100 yılın golü seçildi. Herhalde o golü, beni kimse unutmasın diye Allah bana nasip etti. Çünkü o gol 20-30 sene sonra bile beni hala gündemde tutacak. İnsanlar o golü her zaman izleyecek. Çünkü öyle bir gol atmak dünyada çok az insana nasip olur''

''Keşke Las Palmas'ta kalsaydım, dönmekle hata ettim. Orada maddi açılardan anlaşamama durumu oldu, o yüzden döndüm. Orada daha iyi bir kariyere sahip olabilirdim. Çünkü kaliteli iyi futbolcu İspanya'da çok sivrilebilir. Orada futbolu güzelleştirmeye yönelik oyun var. Şimdi Nihat orada çok başarılı, ama aynı performansını Türkiye'de gösteremiyordu. Orada sahaya çıkan iki takım da futbol oynamaya çalışıyor. O yüzden Nihat ön plana çıkıyor. Bizim ligimiz çok zor, oynatmamak için oynuyorlar. Almanya'da ise Nurnberg'de ortamdan memnun kalmadığım için kısa sürede ayrıldım. Azerbaycan'da gol kralı oldum, yılın futbolcusu seçildim, ama Türkiye'de unutulmuştum, 2. Lig'de takım bulabildim.

3 comments:

Roy Keane dedi ki...

Öncelikle eşinin ölümü kendsi için olumsuz manada bir dönüm noktası oldu.

Beşiktaş'ın yaşayan efsanesiyim gibi bir sözü mütevazı kimliğiyle tanıdığım Oktay'a yakıştıramadım. Bırak da buna insanların kendileri karar versin, büyük futbolcusun ama büyüklük mütevazılıktan da geçer.

Şunu yapsaydım bunu yapsaydım ahlarla tukakalarla geçmez ömür Oktay. İnşallah futbolculuğunda yaptığın hataları teknik direktörlükte göstermezsin ve büyük bir teknik direktör olursun.

2. lig dediği Akçaabat Sebat mıydı acaba; tam hatırlayamadım? Ne olursa olsun bitmiş bir durumdayken kendisine kollarını açan bir takımı haffie alamaz. Anca 2. ligde forma bulabildim demiş,azmedip çıkarsaymış o takımı derim( Sebatta oynamışsa)

Ne olursa olsun mütevazı olmamasına rağmen en sevdiğim futbolcularından birisidir.

Taylanov dedi ki...

Unutmuşum diyemeyeceğim. Dönem dönem arkadaşlarla eskileri kurcalarız . 2-3 gün önce sohbet konusuydu ama ne yapıp ne ettiğinden hiç haberim yoktu.

Adsız dedi ki...

İyi futbolcuydu,kendisini de çok severdim. Daha fazlasını istedi hep ve bu hale geldi.Ne oldum dememeli ne olacam demeli.