Cuma, Şubat 22, 2008

Vur da demedik ama öldürmüşsün


Uefa'ya göre Fenerbahçe-Sevilla maçının adamı Alex de Souza'ydı. Bana kalırsa burada bir hata var, çünkü o gece maçın esas kahramanı Uğur Boral idi. D.Alves'in bulunduğu kanadı adeta yol geçen hanına çevirdi, tüm bunlar yetmezmiş gibi isabetli ortalar açtı. Kezman'a yaptığı orta çok şıktı, hem de ters ayağıyla yapmasına rağmen. Kimilerine göre Uğur ucuz bir Tuncay Şanlı taklidinden ibaret, bazı Fenerbahçeliler ise onda Erol Bulut potansiyeli görüyorlar, ve bu yüzden pek sevmezler. Galatasaray'a 6-0 'dan çok daha önce tarihi fark atma fırsatı bulmuşken, yaptığı o saçma hareketle her şeyi batırmıştı o maçta, daha sonra da aforoz edildi zaten. Gerçi şimdi Edu'nun kendi kalesine attığı gollerle yaptığı hat-trick'i görüp, üstüne fazla çullanmıyor oluşumuza bakıyorum..Sanırım bazı şeyler değişti ya da olay sadece yabancı oyunculara olan hoşgörümüzden ibaret. Peki ya aynı hataları Yasin yapsaydı ne olurdu? Neyse, mevzumuz şimdilik bu değil. Dönelim Uğur Boral'a. Girişte bayağı övdük onu, şimdi gelelim başlığın sebebi hikmetine. Öncelikle şu aşağıdaki cümleler basının uydurması değil,bizzat Uğur'un ağzından çıkmış kelamlar. Ne demiş peki Uğur Boral? Önce ona bakalım...
"Ben onları değil, onlar beni nasıl durdurur diye düşünürüm hep. Bu tarz maçlarda da daha iyi motive olurum. Ben kendime yapı olarak çok güvenirim. Bu galibiyet ve bu oyun bizim için çok iyi oldu.Şimdi onlar düşünsün"
Son cümleye kadar her şeyi anlarım ama "şimdi onlar düşünsün" demek biraz abartı değil midir ey Uğur Boral?(Hıncal Uluç misali seslen) Ne oldu? Rakibe 5 tane taktık da benim haberim mi yok? Sevilla gibi güçlü bir ekibi burada yenmek, güzel bir duygu elbette ama ciddi bir avantaj yok be güzel kardeşim. İspanyollar oradaki her maçta paso rakibine yükleniyor zaten. "Şimdi onlar düşünsün"..Ee düşünüyorlar zaten de, "amanın biz nasıl yaparız da burada 3 gol atarız" tarzı bir düşünce değil bu. Adamlar burada bize 2 gol atmış nihaeyetinde. Attığının bir fazlasını da yemiş. Ne demek bu? Gol yemeden, bir tane attığında turu geçiyor yani..Sadece onlar düşünmesin.Sen de düşün bunları. Takım arkadaşların da düşünsün.. Alves'i ilk maçta maymun ettiğin için eyvallah ama bi de bunun rövanşı var.Bunu da unutmamak gerek.Üste çıktın diye bu kadar sevinme diyor ya hani güreşte, o misal yani. Haa bi de vur da demedik ama öldürmüşsün diyesim geldi röportajda kullandığın kelimelere.. 4 Mart'ı sadece onlar değil,biz de düşünelim...di mi ama..

0 comments: