Cuma, Şubat 29, 2008

Kim yalan söylüyor?

Dün Galatasaray resmi sitesinde Lincoln'ün yapmış olduğu açıklamayı okuduk. Bugünkü Milliyet gazetesinde ise Lig TV mubabiri Oğuz Tongsir'in "Lincoln İngilizce biliyor" açıklamasına yer verilmiş. Öte yandan Volkan hala "Sıkıyorsa dışarıda söylesin aynı lafları" derken, benim kafama takılan esas mesele ise Türk örf adet ve ananelerimiz vurgusu. Şimdi bu açıklamaların ardından çıkan sonuç şu: Gavurlara ana avrat sövebiliriz çünkü onlar için mühim bir şey değil bu. Kafamı cidden kurcaladı bu mevzu,ya benim bugüne kadar tanıdığım ecnebiler biraz farklıydı ya da Volkan olayı fazla abarttı.Onun kararını siz verin.

Bu arada olaya en yakın isimlerden biri olan Gsli Barış'ın maç sonu açıklaması da bir hayli komikti. Orada ne yaşandığını soran muhabire, "Volkan abi ve Lincoln arasında tatsız bir olay yaşandı ama Lincoln onun anasına küfretmedi" açıklamasını yaptıktan sonra, muhabirin tekrardan "Lincoln orada tam olarak ne söyledi? Bize açıklar mısın?" sorusuna ise, "Anasına küfretmedi, ancak bunu söyleyebilirim" demesi de güldürücü ve de düşündürücü bir açıklamaydı.

Kim yalan söylüyor peki? Volkan mı, Lincoln mü? Bunu öğrenmek biraz zaman alabilir, tıpkı Zidane ve Materazzi hadisesinde olduğu gibi.. Sahada oynanan futbol dışında her şeyin konuşulduğu bir derbiydi işte. Ve hala bunları tartışmaya devam ediyoruz. Öte yandan 2 gün sonra başka bir derbi var ama basın hala Cüneyt Çakır ve kırmızı kartlarıyla meşgul. Bu da ilginç.

Son olarak bilmem onaylar mısınız ama Milli takım çalıştırıcısı Fatih Terim'in bu mevzuya el atması gerekmez mi? şayet bir şeyler yapıyorsa da, bunu basınla paylaşması hoş olmaz mıydı?



Lig Tv' bu videoyu YouTube'dan nasıl kaldırtmamış hayret ettim. Volkan'ın diz darbesinin öncesini izlerken Lincoln'ün topuklayışına dikkat, 2.20-30 arası. Ayrıca Hakan Şükür'ün 0.41'deki yumruk atma girişimi de gözden kaçmadı (yakalarım her türlü)

4 comments:

gkhngnyhn dedi ki...

"Anasına küfretmedi, ancak bunu söyleyebilirim" lafı, sadece "evet küfür etti ama annesine değil" anlamına gelmez tabii. "ne dediğini tam duyamadım ama anne kelimesi geçmedi" manasına da taşıyor olabilir.

öte yandan küfür etmek için de ingilizce bilmeye gerek yok tabii. misal ben almanca bilmiyorum ama almanca anneni hallediyim demeyi de biliyorum. fransızcasını da keza. neden bildiğimi hiç sorma, ben de bilmiyorum. hiç de işime yaramadı hani.

Can Comertoglu dedi ki...

Bir "fuck"tan bu kadar olay yaratan Volkan'in, gunluk hayatinda kullandigi dili cok merak ediyorum.

Delikanli gibi "son dakikada gol yedik, ters hareket yapinca cok yanlis hareketlerde bulundum, tum sporseverlerden ve en basta Lincoln'den ozur dilerim" diyebilseydi...

Hos o zaman bambaska yerlerde olurdu...

Ortega dedi ki...

Bu olayda bas aktorleri oynayan Volkan ve Lincoln'un sicili temiz olmayan futbolcular oldugunu hatirlatmakta fayda goruyorum. Yani Volkan ne kadar problemli bir adamsa, Lincoln'de en az o kadar kusurlu bir adamdir. Inanmayan Bundesliga'daki gecmisini inceleyebilir.

Volkan'in yerinde olsam ne yapardim? Eger cidden kufur ettiyse tabii, kafa goz dalardim yani. Nasil Zidane kufur nedeniyle Materazzi'ye kafa attiysa, aynisini yapardim iste. Bircok konuda sagduyulu davranmam beklenebilir ama bu mevzuda agir olamam, kimse molla sanmasin beni. Volkan'i sevdigimden degil ama eger ortada bir kufur (ki bilhassa ailenizdekilere edilmisse) varsa, bir insanin kendini tutamamasini anlarim, zira ben olsam aynisi yapardim muhtemelen..Tekrar tekrar ayni seyi yazdim, ama siz anladiniz..

Adsız dedi ki...

hakan sukur yumruk sallamıs,hocası feyto gibi sinsiliği iyi beceriyor.