Çarşamba, Ocak 09, 2008

İşte kapı işte sapı


Holosko, Beşiktaş'ın yolunu tutarken, Manisa iki oyuncu istemişti karşılığında; biri Burak Yılmaz, diğeri Koray Avcı. Koray'ı şimdilik es geçiyoruz, mevzumuz Burak çünkü.

Beşiktaş'ın onu transfer etmek istediği dönemlerde, Manisaspor da istiyordu Burak'ı. Ersun Yanal vardı o zaman Manisaspor'un başında ve bu transfer gerçekleşmeyince şöyle demişti: "Çok istediğimiz halde kadromuza katamadığımız iki oyuncu var; biri Arda Turan, diğeri Burak Yılmaz". Yar olamamıştı o zaman Manisaspor'a. Kısmet bugüneymiş.

Burak için Tigana'nın prensiydi diyebiliriz, geleceğin sağ kanadı yorumları da yapılıyordu. Hatta abartıp onu, C.Ronaldo ile kıyaslayanları dahi gördük. Çok değil sezon başında, BJK başkanı Demirören, Spartak Moskova'nın Burak için kapılarına geldiğini ve 6 milyon euro fiyat çektiklerini açıklamıştı büyük gururla. Sonra ne mi oldu? Ertuğrul Sağlam ile anlaşamadı ve devre arasında "işte kapı işte sapı" dendi kendisine. Bu transfer haberini de gazetecilerden öğrendi. 1,5 yıl önce büyük ümitlerle transfer edilen, geleceğin sağ kanadı diye lanse edilen bir oyuncuyu, apar topar şutluyorsunuz takımdan. Bu da Beşiktaş yönetiminin vizyonunu gösteriyor sanırım. Bir aralar bizim yöneticiler de böyleydi.Fazla uzağa gitmemek lazım aslında. Önce çuvaldızı kendimize batırıyoruz elbette ama o devirler geçti diyebiliriz Fenerbahçe adına. Böyle de sevindirebiliriz kendimizi.

Neyse dönelim tekrar Burak'a. “Burada çok iyi arkadaşlarım var. Elbirliği ile Vestel Manisaspor’u daha iyi yerlere getirmek için mücadele edeceğiz. Buraya gelmemde emeği olan herkese teşekkür ediyorum”, demiş imza töreninde. Bu şimdilik kaale alınacağı son basın açıklaması olacak. Bundan sonra bir de İnönü'ye geleceği zaman gündeme gelir. Basının ilgi odağı olmayacak artık ne yazık ki. İstanbul'un debdebeli gece yaşantısı da bitti artık onun için. Anadolu'da rehabilite olup, yeniden devler arenasına dönebilecek mi bakalım? Yoksa, o da İstanbul'un futbolcu öğütme tezgahında kaybolup giden bir isim mi olacak? Zaman, her şeyin ilacıdır.bekleyelim görelim.

4 comments:

biggins dedi ki...

arda gibi, burak'tan da cacık olmaz. adamların kafalarında futbol yok çünkü, ancak türkiye de oynarlar.

voodoo girl dedi ki...

bir beşiktaşlı olarak koray'a üzüldüm ama burak'ın gitmesine çok sevindim. şahsen burak+baki olsaydı holosko'nun karşılığı, daha bi sevinebilirdim.

Adsız dedi ki...

İbrahim Akın, Burak Yılmaz, Okan Koç, Fatih Sonkaya, Gökhan Güleç....

forest11c dedi ki...

buragın ıstanbulda soylenenn aksıne asırı bı gece hayatı yoktu bunu ck yakndan bılırım zaten yapcak adam manısada da yapar alır porshunu ızmıre 20 dk da gıder alem ıcın