Pazar, Ocak 06, 2008

Hadi sidik yarıştıralım!



Bizim memlekette başarılı olanları illa birbirleriyle karşılaştırmak gerekir. Galatasaray'ın, Hagi'den sonra sürekli 10 numara araması vardır bir de, yahut memlekete gelen her 10 numara için "Yeni Hagi", "Hagi'den iyi.." gibilerinden şeyler yazar medyamız. Israrla kıyaslamaya meraklıdır medyamız da, futbolseverimiz de..

Gelelim yukarıdaki fotoğrafa; Kale Arkası'nda Alex-Hagi mukayesesi yapılmış ve istatistikler doğrultusunda Alex'in daha iyi olduğu yorumu yapılmış. Yalnız dip not da bırakılmış ama Hagi'nin ülke dışından 2 kupası var diye..ama gel gör ki, bazı Galatasaraylı elemanlar küplere binmiş, sanki peygamberlerine ya da kutsal kitaplarına küfredilmiş gibi. Bu tarz refleksleri hayatım boyunca anlamadım, anlamayacağım da.. Alex'i ben de çok seviyorum ama Beşiktaşlı biri çıksa ve "Ricardinho, Alex'ten iyidir, bakın şu şu gerekçelerle.." diye yazsa, sayfalar dolusu eleştiri yazısı döşemem. Yazsam yazsam en fazla, bence bu tarz bir mukayese yapılamaz, kanımca Alex her türlü basar derim, geçerim. Hayır, oraya Hagi'nin R.Carlos'a attığı çalımı yazmakla eline ne geçiyor milletin anlamış değilim. Bu çalım muhabbeti, Carlos'un transferi zamanında da gündeme gelmişti. Bazıları, "gel bakalım Carlos efendi, sen bizi seversin" diyerek sırıtıyordu. Bunun adı sanal mastürbasyon olsa gerek. Bir kitle var, sanal davalar peşinde. Artık google'dan kelime mi aratıyorlar sürekli ne yapıyorlarsa, ne zaman kutsal gördükleri isimler hakkında olumsuz bir cümle yazılsa, saklandıkları yerden çıkıyorlar, görevlerini yerine getiriyorlar..günü kurtarıyorlar. Muhtemelen gece yataklarında, "Tanrım! Bugün de vazifemi eda ettim" düşünceleriyle uykuya dalıyorlardır.. Bu da zor iş aslında. Her gün her gün..bıkar yahu insan.

Dönelim tekrar mevzuya, blog sahibi kendince bir yorum da bulunmuş, rakamları kanıt göstermiş ve bu ülke sınırları içerisinde "Alex, Hagi'den daha iyidir", demiş. Nokta. Şimdi bu yorumla birlikte Hagi'nin futbolculuğundan kaç gram eksildi? Hagi'nin değeri (gözünüzde) sıfıra mı indi? Uefa ve Süper Kupa videolarından Hagi'nin görüntüleri mi çıkarıldı? Biri bana bu mantığı açıklasın? Nedir bu illa giydireceğim abi, mantığı/ısrarı?

0 comments: