Perşembe, Ocak 17, 2008

Frozen


Fotoğraf geçtiğimiz sezondan, mekan ise İnönü. Kezman'ın golüyle maçı kazanmış, tribünde kuduruyorken, Appi gelmişti ve orada olan bizlere, vekafar taraftarına olan borcunu unutmamıştı. Galibiyeti bizimle birlikte kutlamıştı (akabinde diğerleri de geldi elbet ama o gece Appi'nin çığlıklarını unutamam. Bi de Ümit Özat'ı..). Ne gündü ama..Öncesi ve sonrasıyla. Bir gece öncesine kadar maça gitme gibi bir fikir aklımda yoktu oysa. Neyse ki, çevremde çok sağlam tribüncü adamlar var. "Gel" dedikleri zaman, imkansızı zorlamaya çalışarak, gidiyoruz peşlerinden...

İnönü, Kezman, Appiah ve vefa demişken. Mevzumuza dönelim. İlk geldiği sezon gösterdiği performans, tribünleri öyle etkilemişti ki, mücadelesi nedeniyle "11 tane Appiah istiyoruz" pankartları açılmıştı tribünde. Denizli'de kaybedilen şampiyonlukta gerçek manada gözyaşı döken birkaç oyuncudan biriydi Appi. Her geçen gün sevgimizi daha da bir kazanıyordu. Rakip takım taraftarları da seviyordu onu. Sempatik adam zaten. Koşana, mücadele eden topçuya da, çirkeflik yapmadığı sürece saygı sonsuzdur bu ülkede. Hazır aklıma gelmişken, ne giyse yakışıyor dediğimiz türden adamlardandır diyeyim ayrıca. Onu da belirtelim.

Daha sonra bir sakatlık dönemine girdi, bir türlü toparlayamadı nedense. Ondan sonra o meşhur transfer söylentileri çıktı ve bir türlü eski günlerine dönemedi Stephen Appiah. Herkesin hala sevgilisiydi ama sahada olmadığınız sürece, bu sevgiyi devam ettirme olasılığınız her gün biraz daha azalır. Bi de anlamsız bir şekilde sağ kanada hapsedilince, daha bir kötü geçmeye başladı günler onun için. Ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi, o garip sağlık sorunu ortaya çıktı. Bu gibi durumlarda, futbolculara sahip çıkacak/çıkması gereken ilk kurum kulüpleridir. Lakin modern futbolun bizi getirdiği son durum ise bunun tam tersini söylemekte. Madem futbolcudan yararlanamıyorsun, tez elden kurtulmalısın! Yeni felsemiz budur. Hayırlı olsun..

Fenerbahçe Spor Kulübü, federasyona yazı gönderip, futbolcusu Appiah'ın sözleşmesinin dondurulması talebinde bulundu.Ve bu talep kabul edildi. Hem de jet hızıyla. Sözleşme dondurulma talebinin sebebi yukarıda belirttiğimiz, oyuncudan yararlanamama durumu. Modern futbolun artık iyice köleleştirdiği futbolcuların, kendilerinden başka dostları olmadığını en açık göstergesi bu olsa gerek. Evet, bu oyuncular milyon dolarları kazanıyorlar falan filan..Haklısınız ama olaya insani açıdan bakarsak, bu durum biraz(!) garip değil mi sizce de? Belki de ben çok abartıyorum tüm bu olan biteni. Bilemiyorum..

Yazıya son vermeden önce, Futbol Günlüğü'nden Tuncay Yavuz'un 10 Ocak tarihli Yabancı Sınırı ve Vefa Meselesi yazısını okumanızı tavsiye eder bu beden..

2 comments:

Adsız dedi ki...

zannedersem fenerbahçe appiah'la olan sözleşmesinden doğan appiah'a karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor. Sadece yabancı yeri açmak için Fenerbahçe futbol federasyonuna başvurup appiah'tan doğan haklarını donduruyor.

Adsız dedi ki...

sezon basında appiah almanya'dan (ve belki ingiltere'den)ısrarla istenirken duydugum birseyi söyleyeyim. fenerbahce'nin tedavi ve rehabilitasyon icin anlastıgı saglık kurulusundakiler appiah'ın sezonun 2. yarısından önce sahaya cıkamayacagını , form tutamayacagını söylüyorlardı. agır bir sakatlıgı vardı ki son kronik sakatlıgı hesabın dısında. buna ragmen fenerbahce appiah'ı 8 milyona satmadı.
appiah neredeyse 1 senedir yatıyor ve parasını dogal olarak alıyor ve bu normal. ama magdur olan appiah degil fenerbahce spor klubudur. belki yönetimde dahi appiah'ı taraftar gibi seven adamlar vardır, hesaba katmadıgınız..