Perşembe, Ocak 03, 2008

Kurtlar sofrasında bir Slovak


Filip Holosko'nun potansiyeli hakkında daha önce birçok yazı yazmıştım, hatta bizim yönetimin bu elemanı neden es geçtiğini anlamadığımı belirtmiştim. Ne zaman bayram tatillerinde Manisa'ya gitsem, hemen Manisaspor maçlarına giderim. Manisaspor'un izlediğim maçlarında büyük takımlarda oynayacak kapasitesi olduğuna inandığım 2 oyuncusundan biriydi Holosko, diğeri de Selçuk İnan. Gerçi Selçuk ilk milli maçında, belki de heyecanın da verdiği etkiyle, kötü bir imaj verdi. Sezon sonuna kadar Manisa'da devam eder..

Dönelim Holosko'ya..Son birkaç gündür birçok basın organında, keza bloglarda Holosko transferi yazılıyor çiziliyor. Ortak yorum; Holosko'nun maliyetinin çok olduğu yönünde. Türkiye'de ne yaptı ki Holosko (55 maçta 16 gol) bu kadar para etti, üstüne üstlük 2 oyuncu da Manisa'ya veriliyor denebilir. İstatistiklere bakarsak, bu yorum -kısmen- doğru. Bununla birlikte, Beşiktaş yönetimi baştan aşağı yanlış bir transfer politikası izliyor. Öncelikle medyanın da şişirmesiyle, Holosko'nun omuzlarına ciddi bir yük binmiş durumda. Takımda yerli futbolcuların Holosko'ya ne denli sıcak davranacakları da muamma ayrıca. Bir de tüm bunların üstüne, Levent Erdoğan'ın şayet istenini veremezse, Holosko'ya ilk tepkiyi kendisinin vereceğini açıklaması tam bir komedi. Filip Holosko soğuk bir ülkeden gelmiş olabilir ama daha çok genç sayılır ve şimdiye kadar basının ilgi odağı olan bir kulüpte oynamamıştı. Klişe tabirle, İstanbul ne yetenekleri harcadı. Holosko da çok çabuk kaybolabilir..

Öyle görünüyor ki, ara transferin en popüler ismi olarak anılacak Holosko. Yeteneği ve hırsı onu başarıya götürebilir, bir de tribünlerle çok çabuk kaynaşma özelliği olduğunu da belirtelim..

Son olarak, bir anektod verelim.. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta futbolcu olduğu dönemde, Erman Güraçar transferi nedeniyle, takımdan haybeye gönderilmişti. Bugün ise, aynı Ertuğrul, Beşiktaş'ın hocası olarak, Holosko transferi sebebiyle, takımın en iyi niyetli oyuncularından biri olan Koray Avcı'ya kapıyı gösterti. Dünya çok garip hakikaten..

0 comments: