Cuma, Kasım 02, 2007

Türkiye, Malezya olmasın, Ukrayna olsun mümkünse..

Her Türk asker doğar, peki ya her Ukraynalı??


Bir ara saçma sapan bir geyik vardı; Türkiye, Malezya olur mu diye? Öncelikle bu iddiaya götümle güldüğümü belirttikten sonra, bu memlekette radikal dinci diye tabir edilen bir güruh dışında kimsenin böyle bir şeye katılacağını sanmıyorum.Aynı zamanda onların çok az diye tabir edilen bir kısım olduğuna da inanmaktayım. Haa gidersin Çarşamba mahallesine, orada çok vardır, orası ayrı.Neyse, buna inanan Doğan Medya grubunun gazına gelerek, kısmen de kandıralarak konuşuyordur derim ben. Hani, Hürriyet ve Milliyet gibi kartel medyanın ne kadar dansöz olduğunu bilmeyen yoktu? Ne oldu da birden bu elemanların gazlamasıyla "ulan yoksa Malezya mı olacağız" diye ağlaşmaya başladık ki? Yahu, bu adamlar rüzgar nereye eserse, oraya dönüyorlar. Bunların kitabı, imanı, hatta tanrısı "para, makam ve menfaat".. Eminönü'nden Fındıkzade'ye gidiyorum, tramvaydadım. Yanımda oturan abi Posta gazetesini okuyor.Hakkari'de şehit olan askerlerimizle ilgili haber var mı diye baktım şöyle göz ucuyla. Manşetteki haber dikkatimi çekti:" Malezyalı kadınlar Türk hemcinslerine sesleniyor: Aman siz bize benzemeyin!". Allah Allah diyorum, 2 gün önce hain pusuda şehit düşen askerler bizim kardeşlerimiz, bu vatanın evladı değil miydi? Ya da bu Posta gazetesi hangi döneğindi acaba? diye soruyorum kendi kendime.. Yanımdaki abi durumu fark etmiş olacak ki, "haklısın birader. bi bok yok bu gazetede. Almayacağım bir daha. Zaten bulmacası için alıyordum" diyor.. Bir de böyle bir olay var. Adamlar memleketin en çok okunan gazetesi sözde ama millet bulmacası, dantel takımı için alıyor..kimisi de Haydar Dümen için..
Sadede geri dönüş yapacak olursak, bu kadar evhamlı olmaya gerek yok. Bazı şerrefsiz medya kuruluşlarının gazına gelmeye de gerek yok. Dün ve de bugün hala iktidarla "al gülüm-ver gülüm" yapan adamların gazıyla, hükümete sallıyoruz.. vallahi elin oğlu götüyle gülüyordur buna. Bir şeyleri protesto edeceksek, şerrefsizlerle birlik olmaya gerek yok bence. Biz bize yeteriz.. Bu ülkeyi de her türlü koruruz. Atalarımız korudu, aynı nesilden geldiğimize göre, biz de yaparız.. Bu kadar..

Not: bu yazıyı daha da uzun yazmıştım aslında ama geçenlerde bir e-posta geldi. Çok sert yazıyosun gibilerinden bir eleştiri aldım. Doğrudur, ne diyeyim abi, sen de haklısın.. Onun için kısa kesiyorum ve fesybuk'ta gördüğüm Türkiye, Malezya olmasın, Ukrayna olsun duasına, can-ı gönülden "amin" dediğimi belirtiyorum..
Esen kalın...


Al beni..götür gittiğin yere.. ya da dur, ben geleyim yanına, Kiev'e!!!


3 comments:

biggins dedi ki...

allahım bu alttaki hatun benim olsun, dünya kadar borcum olsun.

Ömer dedi ki...

O nasil resim,ordu filan..

Ben buna benzeyen bir Rus kiz taniyorum hem,biggins irtibatta olalim :p

biggins dedi ki...

aman omar heyecanlandırma beni.
ihya ederim seni walla :)