Cuma, Kasım 30, 2007

Kongre izlenimleri

1.Gün

Spor ve bilim kongresi.. Bu iki kelimenin biraraya gelmesini elbette ki, endüstriyel futbola borçluyuz. Her konuda çamur atsak da, pozitif şeylere de sebebiyet veriyor bu olgu..Dün sabah ilk konuşmacı olarak dünyaca ünlü "Futbol asla sadece futbol değildir" adlı kitabın yazarı Simon Kuper'in vardı.. Kitabını 1 günde okuduğum insanı, böyle bir organizasyonda izlemek, hele ki Fenerbahçe'mizin önderliğinde izlemek beni çok mutlu etti. Artık milletin yeterince haberdar olmadığından mıdır, ya da ilk gün ve sabahın erken saatlerine oluşundan mıdır bilemiyorum, katılım çok azdı bence. Daha ciddi bir katılım beklerdim. Simon Kuper mühim bir isim diye düşünüyorum. Avrupa'daki Türk futbolcular hakkında güzel bir söyleşi havasında geçti onun bölümü. Daha çok Tayfun Korkut ile yaptığı röportaj üzerinden verdi örneklerini..




Kongre başkanın deyimiyle "coffee break", bize göre ise "kahve molası" döneminde nerdeyse etkinliğe katılan kişilerin %99'u takım elbiseyle dolaşırken ortalıkta, altında kot, üstünde sweat ve boynunda atkı, adeta bir apaçi gibi dolaşan bendeniz bir garip hissettim kendimi. Bir ara Aziz Yıldırım'la göz göze geldik, boynumdaki atkıya baktı, bir an "çıkar o atkıyı, git dışarıdaki Fenerium tırından bir lisanslı atkı al bakayım", diyecek diye tırsmadım değil.. Bi de ver onu bana.. falan diyormuş(Liverpool-YWNA atkısıydı).. Amanın düşüncesi bile kötü..

Öğleden önceki bölümde yerel yönetimler ve spor konulu bir konferans oldu.. Celal Doğan "Real Madrid'i 2 kez borç batağından kurtaran Real Madrid belediyesiydi", diyerek beni bir hayli güldürdü.. Melih Gökçek yine klasik tarzıyla yaklaştı olaya, bol bol kendi yaptıklarıyla övündü...Kadir Topbaş'ı anlatmaya gerek yok. Yalnız bu bölümde dikkatimi çeken ise, Bodrum-Ortakent Yahşi belediye başkanı Mehmet Kocadon oldu.. Bu isimde bir belediyenin varlığını ilk kez öğrenmem yetmiyormuş gibi, genç başkanın icraatlerini anlatışına hayran kaldım.. Müthiş bir belediye başkanı izlenimi verdi bana. Umarım yanılmıyorumdur. Çok başarılı işlere imza atmış. Konuşması bittiğinde en samimi biçimde alkışladığım başkandı kendisi..Akşam ders olmasa İlber Ortaylı gibi hoş sohbet bir insanın konuşmasını da izlemek isterdim ama heyhat! Okul ve zaman problemi işte...

0 comments: