Pazartesi, Ekim 29, 2007

Otur yerine "sıfır" demiştik ama..


Kendisine sülalecek hasta olduğumuz, harikulade insan Seray Sever'i bilmeyeniniz yoktur öyle sanıyorum.. Kendisinin el atmadığı şey..ehh..mevzu kalmadı memlekette. O da yetmedi, millet ona el atmaya başladı (bkz. Ali Poyrazoğlu'nun kendisini loplarından avuçlaması hadisesi). Neyse, dönelim biz esas mevzumuza. Bu hanım ablamız Boğaziçi mezunu olarak, o okul hakkındaki bir çok tahminimizi darmadağın etmiştir, kimisine göre ise, tam tersi bi vaziyet söz konusu. Yani, çok zeki ve bu zekasını her türlü motorize eylemde göstermekte..Orası mevlam bilir diyelim ve de girizgahı burada noktalayalım..


Malum ablamız geçtiğimiz günlerde, sunuculuğunu yaptığı bir programda; "Atatürk, hem Kurtuluş Savaşı'nı yapmış hem de iki kadını idare etmiş. O bile böyleyse şimdiki Türk erkekleri neler yapmaz?" diyerek engin tarih bilgisini konuşturmuştu. Atatürk'ün eşi Latife Hanım ile, ona aşık olan Fikriye Hanım'ı böylesine karıştıran, Seray Sever ablamız'a, "bugün Atatürk'ün eşiyle, ona aşık olan hanımı karıştıran, yarın neleri karıştırmaz" demek gerek.. Belki bugün bile hıyar ile ona benzer birçok nesneyi karıştırıyor olabilir. Orası hakkında detaylı bir yorum yapmak zor; ne var ki, hıyara benzeyen ince uzun her nesneyi ağza sokmamayı, kendisine öneririz..Şayet bunu yapıyorsa, zararı kendisinedir.Bunu bilesin Seray! Bu arada, benimkisi sadece bir tahmin üzerine yapılmış bir yorumdur, üstüme gelmeyiniz..istirham ediyorum.


"Übermensch" Seray Sever'i geçtiğimiz günlerde, Akmerkez'deki Remzi Kitabevi'nde görmüşler. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı hakkında kitaplar alıyormuş. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır düsturunu edindiği için kendisini takdir etmek gerek..Daha önce "otur yerine!!sıfır" demiştik ama sözümüzü geri alalım. Ee ne de olsa, o da bir Boğaziçili diyerek noktayı da koyalım.

2 comments:

Ömer dedi ki...

ubermensch ne demek yahu?:/

Ortega dedi ki...

Ustun insan demek omar'cim..
Benim gibi misal :P

Ulan wikipedia cekmiyor mu sizin orada? Bakiversene oradan.. Hitler'in en sevdigi kelimedir misal..