Pazar, Ağustos 12, 2007

İtalyan usulü haremlik-selamlık


İtalya'da erkeklerin tacizlerine dayanamayan kadınların yeni tercihi "kadın plajlarıymış". Fotoğrafta da görüldüğü üzere "erkeklere hayır" diyorlar.

Şimdi bu kareden çıkarılacak 2 ders var; birincisi, sapık dünyanın her yerinde sapıktır. Abazanlık, taciz vs. bize özgü olaylar değildir. İkincisi ise, bu olay bizim memlekette yaşansa, ortalık birbirine girerdi. İrtica, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Chp'nin seçimdeki başarısızlığı bile bu olaya bağlanırdı (abarttım biraz, farkındayım) Neyse, ne diyorduk? Demek ki, kadınların böyle bir tercihi olabiliyor. Kimi bunu taciz edildikten sonra ifade ediyor, kimi ise önlemini önceden alıyor.

Asllına bakarsanız esas mevzu insanların özgür tercihlerine müdahale etmemek. Şunu bi çözersek, diğer sorunları çok rahat aşarız...

2 comments:

gkhngnyhn dedi ki...

sadece türk erkeklerine uygulanan damsız girilmez kuralı var yurdumuzda. yani bir turist gelip türk kızına iş atabiliyor lakin türk erkeği bunu turiste ya da türk kızına yapamıyor. sadece eğlenmek istese bile yapamıyor. ibne olsa bile giremiyor. çok dolmuşum. rahatladım. oh.

daedalus dedi ki...

Özgür tercih mi? İnsanların Kadınlar plajına kaçması görünüşte özgür tercih. ama bu bir paradoks ayrıca. tersden okursan hiç de özgür bir tercih değil. birileri onları mecbur bıraktığı için oradalar. bu esasında tüm tercihlerde böyle değil mi ey birader?