Cuma, Şubat 23, 2007

Tuncay'ın "çatal" sorunsalı..



Kadıköydeki ilk maçta nerdeyse tarihi fark yiyor olmaktan son anda kurtulmuşsun, hatta maçı beraberliğe getirmişsin. Bak işte ne güzel. Orada da maça kontrollü başlamışsın, kimsenin beklemediği bir şekilde 0-2 yapmışsın skoru, hem de henüz ilk yarıda.

Daha sonra sadece Türk takımlarına özgü, o anlamsız geriye yaslanma hastalığına yakalanmışsın. Van Gaal bile "Az kalsın eleniyorduk. 2-0 olunca hiç umutsuzluğa kapılmadım desem yalan olur. F.Bahçe iyi bir takım. İkinci yarıda skor avantajını korumaya çalışmaları en büyük hataları oldu" demiş bu durumu teyid edercesine..

Bizim hocanın Evropa tecrübesi yok, tamam anlarım bunu ama taktisyenliği de mi yok bre arkadaş? Alex ve Tümer'in birarada 90dk'yı çıkaramayacağı gün gibi ortadaydı, keza Deniz'in 33232 tane pas hatası yapması ve oyundan geç çıkarılması. Rakibin yüklenmesi ve golün bağıra bağıra ben geliyorum demesi. Hoca hala kenarda uyuyor, ilk gol bu rüyadan uyanmasına yetmiyor ne yazık ki. Maç boyu nerdeyse hatasız oynayan Lugano bir faul yapıyor, Şota düşmüyor ama hakem faulü veriyor. O an "aha şimdi gittik işte" diyorum ev arkadaşıma, biliyorum çünkü Türk takımları duran toplardan basit goller yemeyi sever, artı Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları lanetliliği söz konusu bi de. Neyse elemanlar arka direğe kesilen ortada yanlarında bizden kimsenin olmadığı rahat bir pozisyonda golü atıyorlar. Herkes Volkan'a kızıyor, belki ilk maçtaki ve daha önceki hatalarının birikimiyle ama asıl orada o oyuncuya rahat kafa vurduranlara ne demeli.

Maç sonrası Kezman soyunma odası koridorlarında sinirden duvarları yumruklamış. Tuncay ise basına şöyle konuşmuş:
"Adamlar ofsayt taktiğini harika uyguladı. Hepimiz kek gibi osayta düştük.Bizim defansta ise böyle bir özellik yok. Ofsaytta başarılı olabilseydik turu geçen biz olurduk". Şanlı krampon Tuncay güzel bir noktaya dikkat çekiyor ama çatallı dilini defansın bu ofsayt anlayışsızlığı üzerine yoracağına, Kezman'ın kafayla al da at dercesine indirdiği pozisyonda topu çatala gönderemeyişine baksın bence, 2.kaptan olmak defansa giydirmekten öte bi şey olsa gerek.



Yine olan cefakar taraftara oldu.. Yazık be arkadaş. Ne diyeyim ulan daha..

0 comments: