Cuma, Ocak 03, 2014

FM'yi gerçek hayatla karıştırmak



Uzun bir süre sonra tekrardan FM oynamaya başladım. Oyunda genelde aldığım takım Colchester United'dır. Acayip bir şekilde bu oyun sayesinde sempatim oluştu bu takıma karşı. Lakin bu kez oyuna Fenerbahçe'yle başladım.

Oyunu oynadıkça ne kadar özlediğimi fark ettim. İş güç, evlilik hayatı derken haftada 2-3 saat anca oynasam da gerçek hayatla oyunu karıştırma durumları başladı. Geçen hafta Fenerbahçe'nin maçını izlerken oyuna Salih'in girdiğini görünce, yahu Salih sakat değil miydi, diye düşündüm bir an için. Maçı izlediğim dönemde Salih oynadığım oyunda 3 aylığına sakatlanmıştı. N'apıyorum yav ben, dememin akabinde bu oyuna uzun saatler ayıran kişilerin gerçekle oyunu daha çok karıştırdıklarına dair bir çıkarım yaptım.

Bir arkadaşımla FM'yi konuşurken onun bildiği birisinin oyunu oynarken kendini iyice kaptırdığını, hatta kendini Fatih Terim şekillerine soktuğunu söyledi. Şaşırdım. O kadar da abartan var mıdır acaba? Yahut daha fazlasını yaşayan?

Memleketin gündemi yolsuzluk iddiaları, istifalar, beddualar iken FM'yi konuşmak biraz tuhaf durabilir ama 657'ye tabi bir devlet memuru olarak gündem topuna böyle bir ülkede böyle bir zamanda ulu orta neden gireyim ki, diyerekten yazıyı nihayetlendiririm.

0 comments: