Çarşamba, Temmuz 17, 2013

Taraftar şimdi ne desin?



Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Uefa Avrupa Ligi'nde final kovalarken sahaya meşale atılması sebebiyle seyircisiz maç oynama cezasına çarptırılmış ve durumun tekrarlanması halinde Avrupa kupalarından men edilme tehlikesiyle karşılaşmıştı.

Bu olayların sonrası gerek resmi siteden gerekse de FB tv'den sürekli taraftara "yapmayın, etmeyin, böyle taraftarlık olmaz, meşale yüzünden Avrupa'dan olacağız" içerikli ve zaman zaman da sert uyarılar yapıldı. Adeta azarlandı taraftarın geneli. Bu konuda taraftarın uyarılması anlaşılabilir bir durumdu ancak o dönem yönetimdekilerin taraftara "bizi Avrupa'dan men ettireceksiniz" cümlelerinin dönüp dolaşıp kendilerine dönmesi çok manidar oldu.

Olası meşale atma durumu üzerinden taraftarlara Fenerbahçelilik taslayan, bizi Avrupa'dan edeceksiniz mesajları veren Fenerbahçe'nin başta sayın başkanı olmak üzere yönetim kurulu üyelerine sormak gerek; meşale üzerinden kesilen onca ahkamdan sonra sizlerin direkt ya da dolaylı suçlanmalarınız neticesinde Fenerbahçe, Uefa Tahkim Kurulu'nun da onayıyla Avrupa'dan 2 sene men edildi. Bu kararın CAS'tan dönme olasılığı elbet var. Ancak şu anki süreçte zamanında taraftara sopa sallayanların Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men edilmesine sebep olduğu gerçeği de var. Şimdi bu taraftar size ne desin? Yahut maddiyat kısmını her fırsatta göze sokanlara şöyle sorulsun; tamam taraftar takımını karşılıksız sevendir ancak sadece yerel ligi izleyecek diye kombinelere o kadar parayı bayılan taraftarın suçu nedir? Fenerbahçe yönetiminden biri çıkıp bu sorulara cevap versin.

0 comments: