Pazartesi, Şubat 18, 2013

Haybeden Gerçeküstü Lakırtılar #30


Serendipity Sails Again by gcquinn

"Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmektir." Karl Jaspers

* Bayağı kişi soruyor Twitter'dan, Facebook'tan falan, "neden artık yazmıyorsun?" diye. Hatta futbolla alakalı sebepleri sorgulayanlar da var ama konunun futbolla ilgisi yok. Özel kurumlarda ve bir ara da ücretli olarak sürdürdüğüm öğretmenlik kariyerime 3 yıldır devlette devam ediyorum. Sizlerle  buradan çok hasbihal olmadığımız dönemde Muş'un Malazgirt ilçesinde görev yaptım. Daha önceden aşina olmadığım bir ortamda yaşamak & çalışmak biraz zorladı. Hayatımı rayına oturtmaya gayret ederken de burayı boşlamayı biraz alışkanlık haline getirdim sanırım. Malazgirt'ten sonra da Trabzon'a tayinim çıktı. Evet, bir Fenerbahçelinin yaşamasının en sıkıntılı olduğu şehirde. İlk başlarda garipsemiştim ama iyice alıştım buralara. Onlar da bana alıştı. İş arkadaşlarımdan tut, komşularıma kadar herkes Fenerbahçeli olduğumu biliyor. Buradaki Fenerbahçe maçlarında da kendi çapımda Truva organizasyonları düzenliyorum hatta. Mutluyum yani. Hatta buraya ait o meşhur deyişle özetleyeyim olayı; "sıkinti yok."

* Buralarda geçmişte karşı cinsle yaşadığım yer yer trajik yer yer de komik anılarımı yazardım genelde. Hoşuna gittiğini ve devamını okumak istediklerini söyleyen olurdu hep. Onlar için de bir haberim var. Hayatımda yaklaşık 2 yıldır biri var. Ve nişanlı biriyim 6 aydır.

* Bu kadar özel bilgi yeter herhalde.

* Geçen gün Atletico Madrid ile Rubin Kazan maçı vardı. Ertesi gün bazı sitelerde, "Ardalı Atletico Madrid, Rubin Kazan'a yenildi" diye haberler gördüm. Gökdeniz hangi ülkenin vatandaşıydı acaba?

* Her nefis aynı zamanda ömürü de tadacaktır. Kimine göre kısa kimine uzun. Bir de bu açıdan bakın.

* Yarıyıl tatilinde sevgilimle Kordon'da dolaşıyorduk. Orayı bilenler vardır bu satırları okuyanlar arasında. Fal bakmak için Romanlar da dolanır oralarda. Hatta ciddi manada sözlü tacizde bulunurlar. Bu kez çok farklı bir şey söylediler ama, biz yürürken bir tanesi bana "Malkoçoğlu, gel senin de falına bakayım" dedi. Kopuşlar ltd.şti...

* Şunu da buraya tekrar not edeyim; iyi insanlar bağımlılık yapar.

bu da %30 deniz manzarası olan oturduğum ev bu arada...


* Amerikan filmlerinde "kuru temizleme faturasını sana yollarım" diye klişe bir replik vardır ya hani, adamlın mizah anlayışı farklı işte.

* Akhisar bile Galatasaray'a gol atabildiyse Schalke neden atamasın? di mi?

* İnsanların bazı şakaları aşırı ciddiye almasını yıllardır anlamıyorum. Sneijder'in Galatasaray'a transferi ilk gündeme geldiğinde birkaç arkadaşımla birlikte Sneijder'in eşine Twitter'dan "Türkiye'ye gelme" temalı esprili tweetler yazdık. Yemediğimiz küfür kalmadı. Vatan haini ilan edenler oldu hatta. Bu ne lan? Millet sapıtmış iyice dedik, güldük geçtik. Sanki kadın yazdıklarımızdan etkilenip eşine "gitmeyelim" diye baskı yapacak. Çok ciddiye alsa, tekrardan bir sorup soruşturur yazılanların geyik olduğunu anlar zaten.

* Dünyanın en iğrenç şeylerinden biri de fıkra anlatıp daha sonra oradaki espriyi anlamayanları onu anlatmak zorunda kalmaktır...

"Kavramak için görmek, görmek için de daha dikkatli bakmak gerek." Dino Segre


0 comments: