Perşembe, Aralık 15, 2011

Romantik Erkeği Odunlaştırma Rehberi



Karşı cinsin çoğunlukla şikayet ettiği konulardan biri, partnerlerinin romantizminin ilk günlerindeki gibi olmadığı yahut en baştan beri hiç olmadığıdır. Bu mevzu kadınların arasında ne zaman gündeme gelse konu haliyle erkeklere ve onların odunluklarına kanalize olur. Ekseriyetle bu eleştiriler doğrudur da, lakin eksik olan bir şey var; olaylara tek taraflı bakmak her daim doğru değildir. Acaba kadınların bu durumda hiç mi suçu yoktur? Vardır elbette. Peki onlar ne mi? Onları, "Romantik erkeği odunlaştırma rehberi" başlığı altında madde madde irdeleyelim. İşte karşı cinstekilerin ilk etapta "ben bunları yapmıyorum ki yeaaa" dedikleri ama biraz etraflıca düşündüklerinde en azından birkaçını yaptıklarını fark edecekleri o maddeler. Bu yazı; erkeğini odunlaştırmak isteyenler varsa onlara bir rehber olacağı gibi, amacı erkeğinin odunlaşmasını önlemek olanlara da ipucu verecek türdendir. Buyrunuz efem...

* Evinize veya iş yerinize çiçek gönderdiğinde "Ama ben papatya sevmem ki" deyin. Papatya yerine başka bir şey de olabilir tabii. Örnek amaçlı yazılmıştır.

* Size kendi cümleleriyle hoş bir iltifat ettiğinde, "Kim bilir nereden buluyorsun bu sözleri? Hangi kitaptan? Birinden mi duydun" diyerek onu derhal bozun.

* Ona devamlı eski sevgilinizden bahsedin. Biraz da abartarak eski sevgilinizin hatırladığınız iyi yönlerini ön plana çıkarın. Amacınız sadece onu odunlaştırmak değil de daha ötesiyse o konularda da başarılı olacaktır. Önce odunlaşır, sonra sizden soğuyacaktır. (%100 başarılı sağlayacağınız bir yöntemdir bu bağlamda, en etkilisidir.)

* Empati yapmayın, onu anlamaya hiç çalışmayın.

* Kullandığı hitap sözcüklerine bir kılıf bulun. Mesela, "Canım ne demek ya? Sen normal arkadaşlarına da canım diyorsun" gibi.

* Ona karşı duyarsız kalın. İlişkiyi daha iyi aşamalara getirme çabalarını görmezden gelin.

* Size gün içerisinde "N'apıyorsun?" diye mesaj attığında, ona gün içerisinde canınızı sıkan her detayı anlatın. İşte ne bileyim, patronunuzdan dem vurun, mesai arkadaşınızın sizi çıldırttığına değinin falan.

* Bir gün yanınıza gelip şiir okursa, o şiire de bir kulp takın. Veya şiirleri hiç sevmediğinizi söyleyin.

* Daha önce kimseyi böyle sevmediğini söylediğinde, bunu hiç duymamış gibi yapın. İşe yaramıyorsa, laflarının sizde hiçbir pozitif etkisi olmadığını daha da belli eder şekilde davranın.


* Sürekli dır dır edin. Vir vir vir vir vir konuşun...

* O konuşurken bir arkadaşınız sizi arıyorsa "Bi dakka, Hayriye arıyor" deyip onu hemen susturun.

* Onun bütün çabalarını yetersiz bulun, "Ben bunları istemiyorum" diye ekleyin hatta her seferinde.

* "Sen hayatıma girdiğimden beri gözüm bir başkasını görmüyor artık. Sadece sen varsın benim için" minvalinden bir sözle size geldiğinde, "Benden önce başkaları da vardı yani" diyerek kavga çıkartın. O romantik anın içine edin.

* Bir iltifatı çok hoşunuza gitse bile, "Sen bir şey mi içtin?" diye onu bozun.

* "Ben bu kadar romantik erkek sevmiyorum" diyerek ortamdaki romantizmi yok edin.

* Ondan romantik olmasını bir isteyin bir istemeyin. Bir müddet bu hareketinizin sebebini anlamaya çalışacaktır. Ve bir gün gelecek buna anlam veremeyeceğini fark ederek içindeki romantik serseriyi öldürecektir.

* Devamlı olarak "Odunsun! Odunsun işte! Demek ki sen romantik olamıyorsun" diyerek onun da buna inanmasını sağlayın.

* Bir sebep aramayın, onun yaptığı veya söylediği her şeyden sonra trip yapın.

1 comments:

Muratonovic dedi ki...

Walla bravo, tespitler çok yerinde.. Aslında çok zor da değil ama anlatamadık işte kızlara bir türlü..