Cumartesi, Kasım 26, 2011

Bırakın Adam Sevsin Yahu


MFÖ'nün son şarkısıdır yukarıda gördüğünüz video. Çoğunluk haberdar muhtemelen ama haberi olmayanlara da bilgi olsun bu girizgah.

Efendim, bir şarkıyı sevmek veya sevmemek üzerine sebepler göstermek mümkündür elbet. Bu konularda upuzun makaleler yazabilirsiniz de... Buraya kadar eyvallah, ancak bizim memlekette bir şeyleri yererken öyle bir kaptırıyoruz ki kendimizi, mevzu bir adamı yaptığı iş nedeniyle veya ürettiği üzerinden eleştirmek yerine, onun özeline sallamaya dönüyor sonradan.

Şimdi "neymiş olay, özet geç birader" tarzı yorumlar yapacaklar olur muhtemelen. Hemen özet geçeyim. Şu yukarıdaki şarkı için sözlüklerde yapılan, "Mazhar Alanson aşık olunca bozdu" veya "Biricik Suden'e olan aşkı Mazhar Alanson'u MFÖ'nün önüne geçirdi" filan gibilerinden yorumlar var. Bu yorumları yapanlar bahsi geçen şarkıyı sevmeme sebeplerini yazarken böyle diyorlar. Sarı Laleler parçasında başlamış aslında bu bozulma falan filan diye devam ediyor mesele...

Bu kadar kasmaya gerek var mı yahu? Sevmediysen şarkıyı, "sevmedim" de geç abi. "Müziği hoşuma gitmedi, sözlerini tutmadım" vs. diye ekleme yap olmadı. "Bu adam aşık olmasın", "eşi bunu bozdu" filan nedir, anlamam bu tarz yorumları. Bunları geyik amaçlı yazsanız, ona da tamam ama adamlar bildiğin müzik eleştirmeni gibi destansı eleştiri yazıları döşüyorlar, aralara da şu yukarıdaki eleştiri cümlelerini sıkıştırıyorlar. Çok ilginç.

Bırakın adam sevsin yahu. O nasıl sizi, "bu şarkıyı seveceksiniz ulan!" diye zorlamıyorsa, siz de onu zorluyor gibi yorumlamayın hadiseyi arkadaş.


0 comments: