Cuma, Nisan 15, 2011

Seni Pamuklara Sarmalar Sararız


Yalanlanan her haberde bir gerçeklik payı ararım. Komplocuyum, enginlere sığmam taşarım. Çoğunlukla oyuncu ya da yönetici aslında medyaya konuşur, anlatır bu tip mevzuları; ama sonra "yok öyle bir şey" ayaklarına yatar da ondandır bu düşüncem.

Aşağıda, Milliyet gazetesinin internet sayfasından alınmış bir haberden küçük bir bölüm var.

***

“Kapılarımız Arda’ya her zaman açık. Yeter ki Fenerbahçe’ye gelmek istesin” ifadelerini kullanan Fenerbahçeli bir yönetici ardından şunları ekledi;
Biz Arda’yı pamuklara sarar koruruz. Fenerbahçe camiası kendisine her zaman sahip çıkar. Sarı-lacivertli forma altında çok mutlu olur.”
Bu ifadeler Fenerbahçe’nin böyle bir transfere ne kadar istekli olduğunu gösterirken, aynı yönetici, “Arda’nın transferi tepki doğurmaz mı? Fenerbahçe taraftarı bunu nasıl karşılar?” sorusu üzerine de “Emre de yıllarca Galatasaray’da oynadı. Şimdi Fenerbahçe’de en mutlu ve olgun günlerini yaşıyor. Büyük camiamız Arda’yı da kucaklar. Bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz.”

***
Haber doğruysa da yalansa da, yukarıda cümlelerde haklılık payı mevcut.

Fenerbahçe'ye Beşiktaş Kapalı'sıyla birlikte küfür eden Tümer Metin'i...

Galatasaray'da oynarken Fenerbahçeli taraftarla kavga eden Fatih Akyel'i...

Galatasaray'da oynarken bir maçta yardımcı hakeme; "Ne biçim hakemsin sen? Fenerli misin yoksa? Nasıl düdük çalıyorsun?" diye diklenen Emre Belözoğlu'nu...

Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeden önce Beşiktaş formasını öpüp, "500 milyon verseler de Fener'de oynamam, Beşiktaşlıyım" diyen Mehmet Topuz'u kabullenen, hazmeden, sanki bu olaylar hiç yaşanmamış gibi bu oyuncuları baş tacı eden ciddi bir grup varken Fenerbahçe seyircisi arasında; Arda Turan'ı mı kabul etmeyecek Fenerbahçe müşterisi, aman pardon seyircisi?

Neymiş efendim; Semih'in derbide boğazını sıkmışmış, Baroni'nin üzerine yürümüşmüş, antremana ziyarete gelen bir adamın telefon melodisi Fenerbahçe marşı çaldı diye şöyle olmuş da böyle olmuş da... Geçiniz!

İsmini vermeyen bir yöneticimizin dediği gibi; büyük camiamız Arda Turan'ı da kucaklar yahu! Çok mu zor? Kabullenemeyen, bu olası transferi hazmedemeyeceğini iddia edenler var. Onlar da benim gibi eski kafalı ne yazık ki. Tutturmuşuz bir, "Arda Turan Galatasaraylı Arda olarak kalsın, Semih Şentürk de Fenerbahçeli Semih kalsın" romantizmine arkadaşlar. Ne olacak bizim bu halimiz? Endüstriyel futbol diye bir şey var arkadaşlar. Hazmedeceksiniz diyor. Hazmedeceğiz artık.


Bütün bu yazıdan sonra hala hazım problemi çekiyorsak, ismini vermeyen sayın yöneticimiz bizlere soda gönderecektir. Bu konuda da müsterih olunuz.

Sevgiler
Eski kafa bi' Fenerbahçeli

3 comments:

varol döken dedi ki...

blogda resim yasak mı arkadaş, koysana özkaynak olmadı beypazarı sodasını:)

Ortega dedi ki...

Yazının önüne geçsin istemedim diyeceğim ama yersen. :)

Bu arada, Uğur (PcLion olan) der ki; "Neurosport takımı futbol, BIY takımı ise halı saha takımıdır. İkisinde de oynadım. Fark budur"

Twitter'da BIY takımıyla Neurosport maç yapsın, kaybeden şehri terk etsin diye bir öneri de bulundum da. :)

varol döken dedi ki...

uğur'un canı sağolsun ne dese doğrudur...

yarın BİY tarihinin en önemli maçına çıkıyoruz, hepinizin desteğine ihtiyacımız var...

bu arada uzun zamandır söylememiştim senin bloga kısmetmiş: yaşa fenerbahçe:)