Çarşamba, Mart 30, 2011

4. Yeşilçam Ödülleri



En iyi film: Çoğunluk
En iyi yönetmen: Reha Erdem (Kosmos)
En iyi senaryo: Seren Yüce (Çoğunluk)
En iyi kadın oyuncu: Demet Akbağ (Eyyvah Eyvah)
En iyi erkek oyuncu: Cem Yılmaz (Av Mevsimi)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Okan Yalabık (Av Mevisimi)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Melisa Sözen (Av Mevsimi)
En iyi görüntü yönetmeni: Uğur İçbak (Av Mevsimi)
En iyi müzik: Selim Demirdelen (Kavşak)
En iyi kurgu: Reha Erdem (Kosmos)
En iyi sanat yönetmeni: Hakan Yarkın (Yahşi Batı)
En iyi genç yetenek: Esme Madra (Çoğunluk)
En iyi ilk film: Çoğunluk (Seren Yüce)

Ödüller hakkında kısaca söylemek istediklerim; en başta Cem Yılmaz ödülü almasaydı halk sokağa dökülürdü. Hatta Facebook'taki "hayde" paylaşımı furyasının ardından bu halk ayaklanmasına Mark Zuckerberg bile bizzat katılabilirdi. Neyse ki Cem Yılmaz en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Biz de hep beraber rahata erdik.

Çoğunluk, bir ilk film olmasına rağmen bu yıla damgasını vuran film oldu. Yeni Sinemacılar için de "biz ölmedik, buradayız" mesajı oldu bu film. Ödüllerde performans alanında Av Mevsimi kendini hissettirdi. En iyi kadın hariç üç oyuncu performansı ödülünü aldılar. Fazla ödül almasa da Kavşak da oldukça dikkat çeken filmlerden biriydi.

Son olarak da Reha Erdem... Eğer nisan ayındaki İstanbul Film Festivalinde de en iyi yönetmen ödülünü alırsa Altın Portakal, SİYAD ve Yeşilçam'dan sonra Türkiye'deki dördüncü prestijli ödülü de alarak kare as açmış olacak. Son filmi Kosmos anlatım olarak bu ülke standartlarının çok ilerisinde. Çıtayı oldukça yükseltmiş durumda ve her geçen gün daha da ileri gidiyor.

sigarayaniklari.blogspot.com'dan alıntıdır...

2 comments:

csyasoo dedi ki...

En iyi erkek oyuncu ödülünü Cm Ylmz'nin alması saçmalıktan öte bir şey değil. Sermet Yeşil Kosmos'da üstün bir performans göstermişken Cem'in sırıtan performansına ödül verdiler. Çünkü Sermet'e verseler kimse bu kadar konuşmazdı ödül törenini. Popülizmden başka bir şey değil. Keza Av Mevsimi senenin en overratet filmi. Melisa Sözen ve Okan Yalabık'ın ödülleri de en az Cem'inki kadar saçma.

Çoğunluk güzel filmdi, eyvallah. Ama en iyi filmi alacak kadar değildi bence. Kosmos'un çok hakkı yendi.

Son olarak töreni düzenleyer Allah aşkına başka ödül verecek isim bulamadınız mı?

Sekhranikos dedi ki...

ödül vs takip eden biri pek dğeilim lakin çoğunluğu sırf merak ettiğimden ödüller öncesi izlemiş idim. Bayağı bi tv dizisinin sinema hali gibi geldi. ödül aldıran özelliği nedir?