Pazar, Şubat 20, 2011

Şampiyonluk Yolunda Kritik Maçları Kayıpsız Atlatmak

Beşiktaş 2 Fenerbahçe 4

Maçta 3 kırılma anı oldu. Birincisi, Fenerbahçe 1-0 öndeyken Dia'nın direkten dönen topu. İkincisi; skor Beşiktaş lehine 2-1 iken Almeida'nın yüzde yüzlük bir fırsatı değerlendirememesi. Ve üçüncüsü de; Ferrari'nin Lugano'ya yaptığı hareket sonrası hem takımını bir kişi eksik bırakması hem de penaltıya sebebiyet vermesi.

Gecenin kahramanı Ferrari esprileri yapmak mümkün ama hat-trick yapan ve skor tabelasında parlayan Alex'i es geçmemek lazım. Maçın yıldızıdır. Ayrıca bu camianın başına gelmiş en güzel şeylerden biridir. Ve Twitter'da Diana Taurasi geri dönsün kampanyasına herkesin destek vermesini isteyecek kadar da büyük insandır.

Ligin 2. devresinde Trabzonspor, Manisaspor, Kayserispor ve Beşiktaş'la kağıt üzerinde hayli zor görünen 4 maç yaptı Fenerbahçe ve bu 4 maçı da kayıpsız atlattı. Şampiyonluk yolunda çok önemli virajlar olarak değerlendirilebilir dersek, yanlış söylemiş olmayız zannımca.

Nispeten zorluk derecesi daha düşük maçlarda da bu performans ortaya konulursa, şampiyonluğun en ciddi adayı olduğunu dosta düşmana kabul ettirecektir Fenerbahçe. Bundan sonra en önemli kısım budur artık.

2 comments:

Adsız dedi ki...

abi bakıyorumda besıktas kiev macına aykut kocamana kızıyorum , türk futbolunun mantalitesimi avrupaya uygun deil anlamıyorum fenerbahcenın kadro kalitesi cok yuksek ıyı oyuncular gelıyor gıdıyor lıgde hep ılk3 ıcerınsınde yarıs ama avrupada hıc bır basarı yok su futbolu sezon basında paok ve young boys karsısında nıye oynamadık anlamıyorum aslında aykut kocamana sormak gerek kucumsedıgımız ukrayna bıle sampıyolar ve uefada yoluna devam edıyor muhtemelen ıkı ekıbıde ceyrek fınal oynıyacak aslında uzun uzun konusulması gereken cok sey varda bana nedense avrupada basarı hayal gibi gelıyor

Supernaut dedi ki...

İlk iletiyi gönderen Adsız nickli arkadaşa hitaben: Yound Boys ve Paok karşısında elendik, bu futbolu oynayamadık çünkü Ne Niang vardı ne Yobo, Dia ise bu formundan çok uzaktı. Genel olarak bakıldığında ise hoca yeniydi, sistem yeniydi, herşey yeniydi ve hazırlıksız yakalandık denilebilir.
Şunu da söylemeliyim, Avrupa'da başarı hayal değil, ama hiç de kolay değil, bu kadronun beraber bir-iki sezon fazla dağılmadan oynaması lazım gibi geliyor bana.

Ortega: Bence deplasmandaki GS maçı en kritik maç, yaralı aslan derbi gazıyla bizi tökezletecek bir sonuç ortaya koyabilir, çok kuvvetli ihtimal değil ama akılda bulundurmak lazım. bunun dışında Bursa ile içerde olan maçımızı daha rahat görüyorum. Sürpriz tökezlemeler olmazsa (elbet olacaktır) bu sene mutlu son gözüküyor gibi.