Cumartesi, Ekim 09, 2010

Auf Wiedersehen!



Almanya - Türkiye maçından sonra birçok kişi şu an Hiddink'in kadro tercihini, sahada beğenmediği oyuncuları, ve Mesut Özil'i konuşuyor ve muhtemelen yarın da konuşacak.

Ben çok uzatmadan, maçı şöyle değerlendirmek istiyorum: maçın 3-0 bitmesi, Almanların daha büyük farkı kaçırması, 3.golden sonra stadı terk eden Türklere Almanların "auf wiedersehen" diye bağırması... Benim açımdan gecenin rezaletinin özeti budur.

foto: ntvspor.net

7 comments:

Adsız dedi ki...

kardeşim almanca bilmiyorum keşke türkçe manasınıda yazsaydın , yoksa o kadar kötü mü ?

Ortega dedi ki...

Kelimenin üstüne tıklayınca Türkçe manası çıkıyordu, gözden kaçmış herhalde. :)

"Güle güle" diyorlar. Normalde çok masum bir kelime ama böyle kötü futboldan sonra söylendiği için moral bozucu oldu.

Supernaut dedi ki...

Oraya fazla bir beklentiyle gitmek yanlıştı zaten. Bir de dün bir gazetede okudum ki "Bu Almanya'yı yenmemiz lazım" yazıyor...

"Bu" Almanya denilen takım son yılların en iyi Almanya'sı bunu herkes söylüyor, ama gene bizde bir havaya girmeler, yüksekten uçmalar. Eldeki avuçtaki belli, Arjantini dörtlemiş Dünya Kupası yarıfinalisti olmuş takıma karşı, hem de deplasmanda, bu kadar uçmamak gerekirdi.

zajebiście dedi ki...

2 sene önce aynı stadda hertha - gs maçından sonra türkler bağırıyordu auf wiedersehen diye. heriflere daha bir koyuyordur muhtenmelen :)

Adsız dedi ki...

Görüşmek üzere anlaminda da kullanilir ki aslinda daha cok oyleydi sanirim

varol döken dedi ki...

aslında o tezahürat ülkedeki tüm türklere söylenmiş gizli anlamlı ve bence biraz da haklı bir mesajdı... bana da çok koydu (stattaydım hacı naberrr:) ama sonra dedim ki bana ne lan ben zaten evime gidiyorum 3 gün sonra...

almanlar haklı beyler!

Ortega dedi ki...

Vay! Ben de neden kaybettik diyordum. :D