Salı, Eylül 14, 2010

Aykut Kocaman #2

Acı çekmek özgürlükse... Aykut'uz hepimiz de... Geçen haftaya dair yazılacak, çizilecek şeyler var. Yedek stoper olmadan Kayseri deplasmanına gitmiş olma komedisine dair söylenmesi gereken şeyler var ama...İşte ama... Sabırsız olmamaya gayret etmek. Aziz Yıldırım'ın bir teknik adamı daha, üstelik Fenerbahçe'nin unutulmaz bir ismini daha yemesini istememek...

foto: Oktay ağabeyin arşivinden...

8 comments:

Arzu Bıçakçı dedi ki...

o sabrı gösterebilmek öyle zor ki, durum böyleyken..

inanc dedi ki...

Aykut Kocaman çok iyi bir futbolcuydu. Ancak çok vasat bir teknik direktör. Bunu artık kabul etmek gerek. Aykut'un yerine Aragones, veya başka bir yabancı teknik adam olduğunu farz edelim. Zaten taraftar şu anda sessiz durumda. Sessizlik ise Aykut Kocaman'ın hatrına.Yoksa 5 senede 2 kez son dakikada şampiyonluğu kaçırıp, Türkiye Kupasının finallerinden dönmüş olmak yeterince bizleri bıktırdı. Bu sezon da geçen senenin son maçının ardından herşeyin çok daha planlı ve iyi yapılması gerekliyken Young Boys,PAOK,Trabzonspor ve Kayserispor mağlubiyetleri uçuruma doğru gidiştir. Destek kimse beklemesin. Trabzonspor maçı öncesi Samandıra'ya destek çıkarması yapan, futbolcuların önüne biz inandık sizde inanın gibi koca pankart asan taraftara da yazık.Destek olunca başarı gelmiyormuş bunu geçen sezon sonunda gördük. Biraz da başarı önce gelsin merak etmesinler destek gelir.

Deli Gömleği dedi ki...

Löw'den bu yana Fenerbahçe'yi çalıştıran tüm teknik adam dönemlerinde hissettiğimden çok daha fazla umut var içimde. Aykut'u sevdiğimden mi, yönetimin fenerbahçeye iyi kötü emeği geçenlerle "yollarını ayırma" üslubuna maruz kalmamasını istediğimden mi bilmiyorum. Sabredersek bu sefer tamamdır gibime geliyor.

Ortega dedi ki...

Yazıya gelen spam yorumları ayıklayalım derken, araya iki okur yorumu da kıstı. Bu arkadaşlardan özür diliyor ve yorumlarını aşağıya kopyalıyorum.

***


Aykut belki de Fenerbahçe'de jenerasyon kavramının son örneği, sahip çıkmak lazım. Bu kulübün değeri diyebileceğimiz kim yetişmiş Aykut'ların jenerasyonundan sonra? Ümit Özat mı? Tuncay mı? İleride Gökhan Gönül teknik direktör olur da torunumuz sevinir belki.. Oğuz ve Rıdvan çok güzel harcanıldı zaten... Gs'de Bülent, harcanıldı, Bjk'de harcanılan Ertuğrul şu an şampiyonlar ligindeki tek türk takımının başında... Artık görelim ve anlayalım ki, Aykut hocanın telafisi yok, türünün son örneği derler ya.. Bu sene ligi 5. sırada bitirsek bile, bazı şeyler vardır ki bir sezonluk sürecin çok daha ötesindedir. Kaybetmemek lazım. Kaldı ki Avrupa'dan elenmemizin faturasını kimse teknik direktörümüze çıkartmasın, elendikten sonra Yobo'yu getirebilen sorumlulara yüklenilsin biraz da. Kayseri ve Trabzon ise ligin 3 büyüklerden bile daha formda iki takımı, DEPLASMANDA oynadık ve Trabzona başa baş bir futbolla, Kayseriye ise ikinci yarıdaki bir dağılma sonucu yenildik. Ne olmuş? Ama yok, asalım hemen teknik direktörü, yakalım yıkalım tesisleri. Bu zihniyet kalmadı sanıyordum.

Supernaut

***

Sabır, sabır ya sabır..Sen gitme, sen dik dur, başını öne eğme Kocaman adam..Sabrederim ben sana..Başarın yokmuş, yeteneksizmişsin, vs. vs...Bakma sen bunlara, dedikleri gibi olsada td. burda öğrenecek olsan da ben sana katlanırım..Bu taraftarı da anlamak mumkun değil..10 seneyi geçkin zamandır, Aziz Yıldırıma katlanan taraftar Aykut Kocaman gibi adama 2 ay nasıl katlanamaz bunu da anlamıyorum..

Adsız

Sekhranikos dedi ki...

Kulübün bir kişiyi yemesi veya yememesi birazda kişiye bağlı. Daumun yenmesinde Aykutun çok büyük payı olduğunu düşünüyorum. Haliyle Azizin Aykuta yapacağı hiç bir yamuk beni üzmez. Hem azizden beklenir hem aykut müstehaktır gözümde.

Yoboyu geç getiren yönetime laf sokan romantik arkadaşlar. Şu an TD sıfatıyla iş yapan kardeş 1 senedir direktör olarak kulüpte idi. Aynı adam geçen sene devre arası TD ye inat takımın eksiği olmadığını söylüyordu. Normal şartlarda bunu diyen bir adam 6 ay sonra her mevkiye bir adam almak istiyorsa sopayla kovalanmalı ama burası fenerbahçe alabildiğine romantizm kokuyor.

Umut farklı bir durumdur. Kimi arkadaşların içinde Aykuta dair umutlar var bende is adını duyduğumdan beri bir kasavet:) Ama her ne olursa olsun yerine TD bulunması gibi bir anlayış ters geliyor, sevmesemde istemesemde 1 sene en az durmalı diyorum.

Deli Gömleği dedi ki...

Çalıştırdığı diğer takımlarda dörtlü savunmayı iyi oturtuyordu Aykut. Maçları da beraberlik ve 1-0'lık tipik Parreira galbiyetiyle sona eriyordu genelde. eşofmanları giydiğinde İlk endişem bu yöndeydi açıkçası. Fakat mağlubiyetler ağır bastı :)

Çalıştırdığı takımlarda başarısız oldu denilemez. CV'sinde şanlı zaferler, kupalar, avrupa'ya gitmek yok ama çalıştıdığı takımların yöneticilerini de tribünlerini de memnun ettiğini söyleyebiliriz (beklentileri ve kulübün şartlarını gözönüne alırsak...)

Tanjeviç'e sabır göstermeselerdi dünya 2.si olamazdık. liverpool 51 yılda sadece 9 teknik adamla anlaşmazdı istikrara önem vermeselerdi. Löw (ki benim gönderilmesine en çok üzüldüğüm teknik direktör o olmuştu) ertesi sene de takımı çalıştırmış olsaydı, bir sezonda takımı 3 kişiye (Rıdvan Dilmen,
Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu) teslim etmekten daha mı kötü yapmış olurdu yönetim?

varol döken dedi ki...

öyle zor öyle çıkmaz ki benim açımdan durum...

aykut kocamanken zaten, soyunma odasında yaptığı o açıklamayla devleşmişti benim gözümde... o zamanlar fenerbahçe için üzüntüden de sevinçten de hüngür hüngür ağlıyorduk...

yaş büyüdü ağlamıyorum artık... cidden büyüdüm mü yoksa rasyonel bir bakış açısı mı bilemiyorum... aykut'a da o gözle bakıyorum, bakmak istemiyorum ama bakıyorum... kalsın istiyorum başarsın istiyorum ama fenerbahçe ile arama soğukluk soktuğunu da hissediyorum... çok acayip bir his bu, etrafımda da var, izlediğimiz fenerbahçe değil sanki, aykut girdi araya, o soyunma odasındaki konuşmasıyla... futbolcuyken iyiydi ama şimdi takımın felsefesinin mimarıyken olmuyor... sanki biraz yani buradan uzaktan aykut kocaman fenerbahçe'ye uymuyor...

ama yine de diyorum ki kalsın işte... yine ağlamayız ama yine ısınırız zamanla...

Ortega dedi ki...

Ah Löw demeyin bana. Nasıl da yedik o adamı da...