Çarşamba, Eylül 08, 2010

6 Puan




Almanya'yı geçen grup elemelerindeki İspanya gibi kabul edelim. Onlarla yapılacak iki maçtan alınan bir puan bile fevkalede olur. Bu bağlamda gruptaki esas rakip Belçika'dır (en iyisinden grup ikinciliği meselesi). Bu bakımdan bu maç çok önemliydi. Kazanmamız, en önemli rakibimizin 6 puan önünde olmamız ve bunu gruptaki ilk iki maçla yapıyor olmamız anlamına geliyordu.

Toparlanma sürecinde olan ve dinamik oyunculardan kurulu Belçika karşısında duran toplardan ziyade, defansın arkasına atılacak topların daha çok problem teşkil etmesi beklenirdi herhalde. Lakin Türk futbolunun kronik rahatsızlığı olan duran toptan gol yeme meselesini yaşadık iki golde de. Bi' de tabii Onur'un bilhassa ikinci golde ne yapmaya çalıştığını anlamamak da var...

Bu takımın yıldızlarından bahsedilirken Arda, Tuncay, Emre filan diye sayılabilir belki ama Hamit'i es geçmemek lazım bu konuda. Bayern'de Van Gaal'le çalışmak -araları ne durumda olursa olsun- büyük şans. Keza Milli Takım'da da Hiddink gibi bir isim var. Bu iki hocanın Hamit'in futboluna olgunluk bab'ında çok şey kattığı gerçeğini görmek lazım.

Hiddink benim için sonsuz saygı duyulacak ve kolay kolay eleştirilemeyecek bir isimdir yazmıştım zamanında buraya. Hiddink'in kadro tercihleri konusunda Uğur Meleke'nin yaklaşımına katılıyorum bu sebeple. Meseleye "Bu Oğuz Çetin'in kadrosu" gözüyle bakmamaya çalışacağım yani. Umarım yanılmıyorumdur.

Son olarak Hiddink'i yerden yere vurmaya hazırlanan ve bunu skor yazarlığı üzerinden yapmak için can atan bazı futbol ulemalarımız ilk iki maçta alınan 6 puanla bir müddet daha susacaktır. Biz de Almanya maçına kadar bu konuda kafa dinlemeye devam edeceğiz. Milli Takım şu an istenen organizasyonda mı? Hayır. Peki çok mu kötü durumda? Buna da hayır. Bir anda çok büyük değişim olmayacağı gerçeğini göz önüne getirmek lazım. Belki birileri çıkıp, "Yahu Kazım var ama Volkan Şen yok misal. Neden?" diyebilir. Bunda haklı da olabilir (ki ilk bakışta oldukça makul bir soru) ama biraz daha bekleyelim. Hiddink'in bir bildiği olsa gerek diye geçiştiresi geliyor insanın bu soruları.

Öte yandan; hanidir fırsat bulup yazamıyorum ama 12 Dev Adam da inanılmaz iyi gidiyor. Nazar değmesin diyelim. Ha bi' de dilime bu aralar pelesenk olmuş reklamla bitireyim yazıyı
"Se se seee Semih Erdennnn, semi semi Semi Erdennnn!"

not: herkese şimdiden iyi bayramlar ...
foto: ntvspor.net

4 comments:

Adsız dedi ki...

bu takımın yıldızlarından bahsederken tuncayın adını ananın olacağını zannetmiyorum zaten. oyna(yama)dığı takım olsun, oyun kalitesini görmemiz olsun. tuncay hiçbir zaman yıldız olmadı.

hamit arda ve emre, o kadar.

Adsız dedi ki...

o reklam benim de dilimde üstad. :) ama ben daha ziyade, "blok geldi faul dedi!" ve "böyle bir keyif yok. yok... yok... yok-yok-yok" a takıldım. tabii bir de hidayetin ııılamaları... :)

Ortega dedi ki...

"Blok geldi faul dedi" benim listemde 2 numarada :)

linguisticsfc dedi ki...

aynı destek, sevgi ve saygıyı aykut kocaman için de tüm camiadan bekliyoruz. bi de o ntv basket reklamlarının linklerini biri atsa şuraya fena olmaz :)
iyi bayramlar.