Pazartesi, Ağustos 16, 2010

İştahlı Takım İzlemeyeli Çok Olmuştu


Antalyaspor dün gece bilhassa ilk yarıdaki görünümüyle alt lig takımı izlenimi verse de, onu bu hale düşüren nedenlerden biri de Fenerbahçe'nin iştahlı oyunuydu. Fenerbahçe paslı oyun trafiğini ilk yarı çok iyi yaptı. Kanatları kullanma konusundaki azim de son maçlarda görünmeyen cinstendi. Fenerbahçe'yi Löw zamanından beri bu denli iştahlı izlediğimi pek hatırlamıyorum.

Alex'in yıllardır "en iyi anlaştığım golcü" diyerek dilinden düşürmediği Semih, dün Alex'in haklı olduğunu yaptıklarıyla gösterdi. Semih'in bu performansı Niang'ı düşündürmüş müdür?

Lugano'nun ve Gökhan Gönül'ün sahada yer alması Fenerbahçe savunması için çok önemli.

Sezonun ilk maçına moraliniz ve seyirci desteğinizin olmadan çıkıyorsunuz ama 4 gol atarak galibiyetle başlıyorsunuz. Bu güzel bir duygu. Ancak eksikleri unutturmaması gerekir. Bundan sonra oynayacağınız rakiplerin Antalyaspor'un ilk yarıda yaptığı gibi orta sahasını kabak gibi açmayacağı bir gerçek. Lugano her ne kadar Bilica'nın açıklarını kapatsa da, bu oyuncu hala saatli bombadır. Kenarda bu oyuncunun alternatifi olarak oturanlar ise bugüne kadar verilen şansları iyi değerlendiremediler. Bunları unutmamak lazım.

Her şeye rağmen zorlu iki maç öncesi bu gollü galibiyet ciddi moral oldu tabii.

Şimdi Aykut Kocaman'ın PAOK maçı için vermesi gereken zor bir karar var. Bir yanda Antalyaspor maçında iyi oyun sergileyen ve Alex'le çok iyi anlaştığını gösteren Semih. Diğer yanda da yeni transfer Niang. Mantıklı olan seçenek yeni gelen Niang yerine, Semih'in tercih edilmesidir. Lakin futbol çok acımasız bir oyun. Olası bir mağlubiyette ilk konuşulacak şey, neden Niang'ın oynamadığı olacaktır.

Aykut Kocaman'ın yerinde olmak istemezdim.

5 comments:

Adsız dedi ki...

yıllardır semih var ve hiç ilk düşünüen oyuncu oldu mu ? bence yine olmayacak gibi ama bakalım göreceğiz

Bensizveonlarkimlerkionlar dedi ki...

Bunların hepsi dün Telegol'de de söylendi be admin. Ama yinede güzel bi blog .

Ortega dedi ki...

Burası Ahmet Çakar'ın blogu zaten. Bilmiyor muydunuz? :)

Bundan sonra maç yazısı yazmadan evvel Telegol'ü izleyeyim bari. Aynı şeylerden bahsetmeyelim.

Adsız dedi ki...

yine birileri çıkmış yazılar filancaya benziyor diye.işi gücü yok bunların galiba =)

Adsız dedi ki...

Paok maçında cezalı oyuncularımızın sıkıntısını çekeceğiz gibi. Her ne kadar Bilica'yı beğenmesekte yedek bekleyen oyuncular Bilica kalitesinde bile değil ve gelişmeye açık oyuncularda değil.