Çarşamba, Ağustos 11, 2010

Aykut Kocaman'a Sormak İstediğim Tek Soru: Neden Bilica?

Fenerbahçe Spor Kulübü sportif direktörü ve aynı zamanda teknik sorumlusu olan ve çocukluğumun Fenerbahçe'sinin en önemli figürlerinden biri olan Aykut Kocaman'a elbette ki şu günlerde sormak istediğim çok soru var. Ancak şimdilik hepsini bir kenara itiyorum ve tek bir soru sormak istiyorum.

Yıllar önce Trabzon deplasmanında şampiyonluktaki en büyük rakibini yenen Fenerbahçe takımında o gün oyuncu olarak görev alan ve maçtan sonra neredeyse her Fenerbahçeli şampiyonluk şarkıları söylerken, herkesin aksine mikrofonlara şu sözleri söyleyen:
Şampiyonluk sevincim Trabzonsporlu arkadaşlarımın kaybettikleri için yaşayacakları baskıyı düşününce kursağımda kalıyor,” kişiydi futbolcu Aykut Kocaman. Rakip de olsalar meslektaşlarının acılarına kurduğu empatiyle hissedebildiğini o gün söyleyen, deyim yerindeyse taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran kişiydi futbolcu Aykut Kocaman.

Daha sonra Fenerbahçe'den gönderilmesi, futbol hayatının geri kalan kısmı ve teknik adamlık dönemi... Hayatının bu dönemlerinde de ekseriyetle saygı duyulan bir figür oldu.

Ve malumunuz en sonunda önce Fenerbahçe'ye sportif direktör oldu. Akabinde de teknik adamlık koltuğuna oturdu. Aykut Kocaman hala Türk futbolunun en çok saygı duyulan figürlerinden biridir. Hala rakiplerine gerçek manada saygı duyan kişilerden biridir.

O halde sormak isterim: yukarıda bahsettiğimiz Aykut Kocaman profiline, Bilica gibi bir oyuncuyu Fenerbahçe'de hala tutmak, ona forma şansı vermek yakışıyor mu? Üzerinde taşıdığı formanın farkında olmadığını defalarca kez ispat etmiş bu oyuncuyu Aykut Kocaman'ın takımdan uzaklaştırması için Bilica'nın daha ne yapması gerekiyor? En son Beşiktaş maçında yaptığı o malum hareketle formasını giydiği kulübü adeta küçük düşüren ve yaptığı işe (ve yine rakiplerine de tabii) saygısı olmayan bu oyuncuyu hala takımda tutmanızın sebebi nedir? Kendisi bulunmaz hint kumaşı mıdır? Değildir. Kaldı ki öyle olsa bile, mühim olan bu asırlık camiaların duruşudur. Böyle durumlarda camianın prestiji oyunculardan önce gelir.

Umarım transfer dönemi bitmeden Fabio Bilica'nın Fenerbahçe'yle ilişiğini kesersiniz. Çocukluğumun Fenerbahçe'sinin en özel figürlerinden biri olan ve bugün hala sevdiğim Aykut Kocaman'dan şu aşamada en büyük beklentim budur.

Sevgiler
el burrito


8 comments:

mre dedi ki...

Doğru söze ne denir?

Kanepeden Futbol dedi ki...

İşin ekonomik boyutu var. Öncelikle Blica'yı göndermek için yerine birini bulması lazım. Son aşamada ise Blica'nın bonservis bedelini ödeyecek bir klup bulması lazım. Her istek hemen öyle kolay kolay olmuyor. Aykut Kocaman'nın sanmıyorum ki Blica'nın sözleşmesini tazminat ödeyip fes etmeye razı olsun.

Ortega dedi ki...

İşin ekonomik boyutu futbolcu ya da teknik direktörle anlaşırken de hatırlansa keşke :)

muyek dedi ki...

Aziz Yildirim sever Bilica tipi cirkef, hak yiyen, kazanmanin her yolunun mubah oldugunu savunan futbolcu tiplerini. Kendisi cok rahatsiz veya gocunmus olsaydi BJK macindan sonraki hareketinden oturu, sezon sonu tesekkur edilip verilirdi eline bavulu ama aksine o olayinda ustu her olayda oldugu gibi ortuldu, mazide kaldi.

Volkanda mesela gotuyle top istop etti gecen sene, bir allahin kulu cikipta bu adamlara ya arkadasim siz ne yapiyorsunuz, koskoca adamlara yakisiyor mu boyle itici , serefsiz hareketler demedi, demezde. Aksine sirtini sivazlarlar , afferim kocum nasilda koduk Gs'a BJk'ye bu senede diye.

Bosuna sorgulama boyle hareketleri sende, burasi Turkiye bizim yoneticilerimizde, futbolcularimizda bu tipte insanlar. Cahil, seviyesi dusuk, sonradan gorme , herkes bir Ergun Pembe olamiyor Turkiyede.

Online Free Video Watch dedi ki...

bilica tüm türk futbol severlerin antipatisini kazandı ve fb için yetersiz bi futbolcu . gitsin Bilica Petrol u işletsin :) :D

linguisticsfc dedi ki...

bu konuda bence luganoya pozitif ayrımcılık yapılıyor. bilica biraz fazla günah keçisi gibi. neyse aykut kocaman bakın ne demiş bilica için:

"BILICA'DAN MEMNUNUM, LUGANO GİTMEYECEKTİR"
"Bilica benim gözüme Lille’de girdi. Tekmeye kafa koyan birisi.. Kontrolünü arttıracağız."

"Gökhan'ı stoper oynatmayı düşünmüyorum. O zaman savunmamızın boyu kısalıyor. Benim sağ bek alternatifim Mehmet Topuz. Orada daha önce oynadı ve başarılı oldu. Bilica’nın Beşiktaş maçında yaptığını F.Bahçeliler dahi hazmedemediler. Ama öbür taraftan da Bilica mücadeleci bir oyuncu. Benim gözümde onun test maçı Lille karşılaşmasıdır. Skor 2-1 olduğunda Gervinho da oyuna girmişti. Bilica, o iki tane yırtık uçurtmayı (Gervinho-Hazard) maç boyunca kovalayıp fedakârca oynadı. Tekmeye kafa koyar, Gökhan ve Lugano’nun arkasına atılan toplara koşar. Kontrolüne biraz daha dikkat ederse tam olacak."

kaynak: http://www.milliyet.com.tr/kocaman-bombalar-/spor/sondakika/12.08.2010/1275541/default.htm

varol döken dedi ki...

21 milyonluk güiza'yı (bonservis+2 maaş) 5 milyona gönderirken işin ekonomik boyutu yok, bilica'yı gönderirken var öyle mi?

fenerbahçe kulübü ekonomiyle falan ilgilenmez arkadaş...

Adsız dedi ki...

Ne yazık ki haklı olarak Bilica formamızı giydiği müddetçe pek güzel hatırlanmayacağız :(