Perşembe, Mayıs 27, 2010

Sezonun Özeti

Sezonu özetleyen fotoğraf karesi nedir diye düşünürken akla gelen onca kare vardı. Bir Galatasaraylı için Baros'un sakatlandığı an olabilir mesela. Bir Beşiktaşlı için Bobo'nun (Alex'in kankası olduğundan bilerek) kaçırdığı penaltı olabilir. Bir Fenerbahçeli için Güiza'nın kaçırdığı her gol pozisyonu olabilir.

Bütün sezonu özetleyen, şampiyonlukla alakalı bir kare olmalıydı. O esnada şu meşhur "epic fail" temalı Kadıköy'deki "timsah yürüyüşü" fotoğrafı geldi aklıma, ancak o da yetersizdi.

Tüm bunları değerlendirirken; Futbol Plus dergisinin düzenlediği "Yılın Futbol Oscarları" ödül töreninde çekilen bu fotoğrafı gördüm. Bu arada neden "Oscar" deniyor, orasını anlamadım ya, neyse...

Bursaspor'un şampiyon olması için Fenerbahçe'nin puan kaybı gerekiyordu. Bunun için de en büyük görev belki de Trabzonspor'un kalecisi Onur'a düşüyordu. Onur kimilerince vazifesini yaptı, kimilerince ise Onur sadece şanslıydı. Fenerbahçeli oyuncular topu kaleye bir kez daha göndermek konusunda başarısız oldu. Öyle ya da böyle Bursaspor'un şampiyonluğunda pay sahibi olan isimlerden biridir Onur. Kendisine ödülü Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın vermesi de manidar olmuş öte yandan. Fenerbahçeli (!) medya neden hala sessiz acaba. İşin latifesi tabii ki bu.

Daha ciddi olan kısma geçelim; bugün ödül alan Onur'un, Fenerbahçe maçında bir gol daha yemiş olma ihtimalini ve Fenerbahçe'nin maçı kazanmış olduğunu düşündüm bir an. Sonra da şu olası tepkiler geldi aklıma;

"Trabzonspor maçı satmış."

"Kaleci Onur'un performansı şaibeli."

"Bu maç araştırılsın."

Bugün televizyon ekranlarında ve gazete köşelerinde Bursaspor devriminden bahseden kişilerin, böyle bir sonuç da nasıl da çark edeceklerini düşünmemek için saf olmak lazım. Şu an nasıl çark ettikleri ortada değil mi ki zaten? Peki, buradan ne sonuç çıkaralım ey el burrito efendi? denecektir. Bir sonuç çıkarmaktan ziyade Gürcan Bilgiç'in söylediği o muazzam sözü onlara aktarın ve ne düşündüklerini sorun. Hangi takımı tutuyor olursanız olun, fark etmez. Bu saçma sapan "filanca maç satmış, şu eleman şaibeli" masallarına itibar etmeyen herkes şu soruyu o kişilere sorsun. Cevap almayacağınızı bilseniz dahi sorun. Maksat bu kişilerin pişkinliklerini açığa çıkarmak zaten.

Gürcan Bilgiç: "Kirli" dedikleri ligde Bursaspor'un şampiyonluğunu görenlerin, hangi taharet ile temizlenecekleri de anlatılamaz."

7 comments:

... dedi ki...

hatırlarsan 2006 sezonunda da herkes fenerbahçe nin şike yapığından, her maçın sorgulanması gerektiğinden bahsediyodu. denizli faciasından sonra içim kan ağlıyodu ama en azından artık saçmalamazlar diyodum. ama nerdee.. hatta en berbat sezon arogones in zamanında bile derbide aldığımız 4-1 skor için adnan polat günlerce, haftalarca konuşmuştu..trabzon maçından sonra mesela herkes bursa nın hakkettiğini söyledi. kimse de çıkıp hani fenerbahçe şike yapmıştı demedi diyenleri de zaten ciddiye almadılar. bilmiyorum gerçekten bu saçmalıklar ne kadar sürecek.. gerçekten bilmiyorum..

f ı R a t dedi ki...

Valla benim bir önerim var. Olmaz ama olsun içimde kalmasın burada paylaşayım. Fenerli olduğunu bildiğim yazarlar maalesef birlik olamıyorlar. Sorun burada. (Esasında sorun değil ama türkiye için tarafsız yazar olmamalısın)
Önerim şu : Önümüzdeki yıl 1. haftadan itibaren başlayarak fdenerli yazarlar devamlı Galatasaray kollanıyor diye yazı yazsınlar. Hemen her maçta olacak olan hakem hatalarının bilerek yapıldığını yazsınlar. Hemen her maçta olacak rakip takım oyuncularının hataları üzerine şike yaptıkları veya şike yapmış olabilecekleri ima edilsin. Yani çamur at izi kalsın. Galatasarayın oynadığı her rakibin bilerek havaya sokulması sağlansın. (Mesela bu yılın son maçlarına bakın. Fener Kasımpaşa ile oynuyor, öyle bir hava yaratıldıki sanırsın fener küme düşmemek için oynayan bir takımla değilde Barcelona ile oynuyor. Hakeza Eskişehir ve Ankaragücü)
Daha çok söyleyeceklerim var ama şimdilik hoşuma giden şu yazıyla bitireyim. http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=13923

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Fenerbahce baskani cikip "Rustu diger kalecileri aramis, biz de mactan once gidip onunla konustuk iyi oynasin diye" dedikten sonra, temizlik/kirlilik muhabbeti yapmayalim bence.

Herkes kendi kapisinin onunu supursun once.

unknown dedi ki...

Ligi Bursa'nın kazanmış olması bence gerçeği değiştirmez.. Türkiye ligi şaibeli bir ligdir gözümde.. Şaibe sadece üst tarafın maçlarında değil alt tarafın maçlarında da oluyor.. Gören göz klavuz istemiyor.. Bir maçta canavar olan takım diğer maçta 5.lig takımı gibi oynayıp 5. lig takımı gibi gol yiyorsa bunun adı istikrarsızlık değil şaibedir.. Türkiye ligindeki 18 takımın 18i de şike yapmıştır, kendimizi kandırmayalım..

Adsız dedi ki...

bu shelbyl ekşibeşiktaş blogundaki shelbyl mi? o böyle küçük muhabbetlere girmezdi, yok herkes kendi işine baksın da filandı falandı. demek ki onu da bozmuşlar.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Selam Adsiz,

Hala daha Aziz Yildirim'in demeclerini savunan Fenerbahceliler oldukca -ki gorduk bugun yenileri geldi-, ben de kucuk hesap adami olmak zorunda kaliyorum ne yazik ki.

O degil de, benim dedigim net burada. Aziz Yildirim kendi agzi ile soyledi ki mactan once Rustu ile gidip konusmus "Iyi oyna ha!" diye. Simdi bunu yapan adam, gider Murat Sahin ile de konusup "Kotu oyna ha!" diyebilir, diyemez mi?

Saibeyi insanlarin kendisi yaratiyor. Medyadan once, medyaya -topluca- malzeme veren kulup baskanlarini susturmak lazim. Ben her zaman bunu dedim, ve bir Besiktasli olarak ikinci yari agzini bir kere bile acmayan Yildirim Demiroren'den cok memnunum.

Umarim daha iyi anlatabilmisimdir simdi.

gurcan dedi ki...

shelby;
senin mantığınla maçlardan önce rakip takım oyuncularını arayıp Fenere karşı iyi oynayın diyen Rüştü pekala Bursaya yatabilir(ki alenen yattı toramanla beraber , zaten Bjk durusuda bunu gerektirirdi gerektiğinde Fenerin rakibine yatılan duruşun ADI bjk DURUŞUDUR)