Pazar, Nisan 04, 2010

Helal Olsun Sizlere!

İlk sete kötü başladı Fenerbahçe ve bu yüzden toparlamak mümkün olmadı. Bu durumu heyecana bağladıktan sonra ikinci sette oyuna ortak olunmasını beklerken bu bölüm daha da kötüydü. İlk iki sette Bergamo ekibi finallerin takımı olduğunu ve tecrübenin böylesine zorlu maçlarda ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi.

Üçüncü set başladığında açıkçası çok ümitli olmak güçtü ama Melekler maçı bırakmadılar ve zor olanı başardılar. Üçüncü ve dördüncü setlerde harika oynadılar ve skoru 2-2'ye getirdiler. Bilhassa dördüncü sette çok iyiydiler. Natasa Osmokrovic kalitesini bu sette gösterdi. Çok önemli işler becerdi. Hatta maçın Fenerbahçe adına en önemli ismiydi. Ne var ki takımın bir diğer yıldızı Gamova ise maçın genelinde kendisinden bekleneni bir türlü gösteremedi. Oysa Gamova ayarında bir yıldızdan daha fazlasını beklemek yanlış olmaz.

Fenerbahçe aslında gecenin kaybeden tarafı olmasına karşın maçın genelinde hiç de kötü değildi. Kaybettiği setlerde dahi çok iyi işler çıkardı ama rakip gerçekten muazzam bir takım. Dördüncü setin bir bölümünü saymazsak nerdeyse hatasız oynamak için özel üretilmiş oyuncuları var gibiydi. Ve tüm bunların üstüne tecrübeleri...

Bergamo gibi bir ekibe karşı finalde 2-0'dan maçı 2-2'ye getirmek çok büyük bir olay. Gerçi, Melekler'in bugüne kadar yaptıkları, yenilmeden Şampiyonlar Ligi finaline gelmeleri yeterince muazzam bir olaydı. Bir de üstüne oyunu 2-2'ye getirirken verilen büyük mücadele eklenince maçın son sette tekrardan başlamasını sağlandı. Buraya kadar Melekler oyunu iyi getirdi ama aynı zamanda da ciddi manada yoruldular. Bunu da görmek gerek. Rakibin bu bölümde oyuncu rotasyonu konusunda daha etkili olduğu da görüldü. Ne yazık ki bunlar son sette Fenerbahçe'nin aleyhine işleyen durumlar oldu. Gerisi ise Bergamo'nun tecrübesiyle son seti almasına ve maçı 3-2 kazanmasına sebep oldu.

Formanın hakkını veren Sarı Melekler'e buraya kadar yaptıkları her şey ama her şey için teşekkürler. Bu taraftar onlarla gurur duyuyor. Şampiyonlar Ligi final four maçlarına kadar namağlup gelmeleri, ev sahibi Cannes'ı yenerek finale çıkmaları ve finalde Bergamo gibi bir ekibe karşı başa baş mücadele etmeleri muzzamdı. Kolay kolay unutulmaz bunlar. Bu sene Fenerbahçe formasının en çok hakkını verenler Melekler oldu. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Gönül isterdi ki maç sonunda onların gözyaşları mutluluk sebebiyle aksın ama ne denebilir ki, nasip değilmiş. Bundan sonra yapılması gereken ilk şey Melekler'i havaalanında önce güzelce karşılayıp, hak ettikleri sevgi gösterisini onlara göstermek olmalı. Daha sonra da voleyboldaki bu başarının şans eseri gerçekleşmediğini ispat etmek için önümüzdeki senenin yapılanması konusunda ciddi yatırımlara aynı kararlılıkla devam edilmeli.

Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımının en tepedeki sorumlusundan en alt kademede görevi bulunan kişisine kadar, bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Ve tabii son söz Melekler'e. Siz çok özelsiniz. Bu taraftarın gönlünde yeriniz apayrı. Ekşi Sözlük'e sizin için çok güzel bir şey yazılmış. Aynen aktarıyorum.

"Fenerbahçe taraftarına yeniden şarkılar söyleten takım. Sadece inanılmaz başarılara imza attıkları için değil, hırslı, azimli ve gönülden oynadıkları için. Varsın bu sene kupa 1 eksik olsun. Bize sizi izlemek bile yetiyor".

Ekşi Sözlük'te "cubuk kraker" rumuzlu kişi böyle yazmış. Onun yorumuna katılmakla birlikte üstüne ek olarak iki cümle daha yazayım...

Bize sizi izlemek yetiyor, çünkü siz gerçekten Fenerbahçe gibi oynuyorsunuz.

Ve inşallah seneye mücadele ettiğiniz spor dalının en üst seviyesi olan Kupa'da sizleri Şampiyon olurken goreceğiz...

6 comments:

Adsız dedi ki...

Helal olsun Meleklere! Son zamanlarda herhangi bi spor müsabakasında bu kadar heyecan yaşadığımı hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu yıl futbol takımından uzaklaştığım her an bu güzellik ve spor abidelerinin Fenerbahçe formasına kattıkları değerlerle takımımı izledim.
Aldığınız her kuruş ananınız ak sütü gibi helal size.
Bizim için kutsal olan o renkler,o formalar çok az futbolcuya,çok az basketbolcuya yakıştı ama en çok takım olarak size yakıştı.
Helal olsun sizlere.

varol döken dedi ki...

yarı finali alper (lambuja) ile birlikte izledik... fenerbahçe spor kulübü'nün tarihinde sevilla maçından sonra en çok heyecanlandığım ve sonunda sevindiğim maçı o olmuştur...

kombinem olmasına rağmen rahat izleyemeyeceğimi bilerek futbol maçına gitmedim ve evde finali bekledim... 2-0'dan sonra buraya kadarmış, canları sağolsun dedim... ama onlar buraya kadar demedi, inanılmaz bir 3. set ve süper bir 4. set oynadı...

maç bittiğinde ne şanssız ne tecrübesiz ne de rakipten güçsüz olduğumuzu düşündüm... takım sporu yapanlar şunu çok iyi bilir, bazen içinizde kendinizin bile bilmediği bir güç bulur ve hayatınızın oyununu oynarsınız ama eğer rakip de buna cevap verirse işte o zaman o kaynaksız güç kesilir, cesaretiniz azalır... bergamo işte bunu yaptı o muazzam savunmasıyla...

o yüzden senin dediklerinin her kelimesine katılıyor ve bu kızları alınlarından öpüyorum...

turkuaz0707 dedi ki...

Bin kez, milyon kere teşekkürler sarı melekler...Elinize yüreğinize sağlık...

turkuaz0707 dedi ki...

Bin kez, milyon kere teşekkürler sarı melekler...Elinize yüreğinize sağlık...

Santiago dedi ki...

Seyredemiyordum dun akşam bir arkadasımı arayıp sordum 2-0 gerideyiz 3.set oynanıyor dedi.İnşallah alıcaz 3-2 demiştim once 2-1 oldugunun sonra 2-2 oldugunun haberini verdi arkadas senin dediğin olacak galibayıda ekledi.Olmadı olamadı ama inşallah seneye olacak.Belkide daha iyi olmuştur altı boş şampiyonluk yasayıp sonraki yıllar çökmektense mudavim olalım final fourlara nasılsa kazanırız ;)
Meleklere ne iltifatlarda bulunursak bulunalım yetmez.Tek soyleyecegim Allah sizi basımızdan eksik etmesin...