Cumartesi, Nisan 03, 2010

Finaldeyiz!

Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four yarı final maçında Fenerbahçe, Fransa'nın Cannes kentinde evsahibi Cannes takımını 3-2 yenerek, adını finale yazdırdı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe iyi başlayamadı. Rakibin servislerini karşılayamama sorunu ne yazık ki ilk sette 6 saylık bir farka sebep oldu ve ilk seti almak biraz da bu sebeple mümkün olmadı.

İkinci ve üçüncü setlerde Fenerbahçe gerçek oyununu ortaya koydu ve rakibini bu bölümlerde ciddi hatalara zorladı. Ve skoru 2-1 yaptı. Bu dakikadan sonra daha rahat olması gereken taraf Fenerbahçe olmalıydı ama Melekler nedense biraz konsantrasyon kaybının, biraz da heyecanın tesiriyle dördüncü seti verdiler ve skor 2-2 oldu.

Beşinci sette ise Melekler'in , bir dönem futbol takımının Şampiyonlar Lig'indeki Sevilla deplasmanında yaşattığına benzer heyecanı ve gerilimi maçı seyredenlere yaşattığı söylenebilir (belki onun çok daha fazlasını). Kalbi olanların izlememesi gereken bir setti. Maç için kaç kez "bu sefer gitti galiba" denmesine sebep oldu ama mücadelenin ve daha fazla istemenin karşılığını Melekler eninde sonunda almasını bildi.

Fenerbahçe, Voleybol Avrupa Şampiyonlar Liginde oynadığı 11 maçın 11'ini de kazanarak, namağlup olarak finale çıktı. Bu muazzam bir başarıdır. Onlarla buraya kadar yaptıkları ve üzerlerindeki formanın sonuna kadar hakkını vermelerinden ötürü gurur duymamak elde değil. Kupa için tek maç kaldı. Ve inşallah kupa Fenerbahçe'nin olacak. Türkiye'ye gelecek.

Finalde rakip kim olacak? Asystel Novara mı, yoksa Voley Bergamo mu ? İki takım da buraya kadar geldiklerine göre boş ekip değiller. Burası kesin. Mühim olan ise Meleklerin bütün sezon boyunca gerçekleştirdikleri iyi oyunu bir maç daha oynamaları. İşte o zaman kupa çok uzak bir ihtimal değil. Zaten sene başından beri voleybol yazılarının final cümlesinde, alışkanlık haline getirdiğimiz o meşhur sloganımızda hep ne diyorduk;

Meleklerin sözü var!

Not: Final maçı yarın 18.30'da. Bir de salondaki anonsçunun adresini bilen varsa söylesin. Ona sadece laflar hazırlamakla kalmadım, daha güzel sürprizlerim de var.

Not 2: Finaldeki rakip Voley Bergamo oldu. Sene başından beri beklenen final yarın oynanacak. Fenerbahçe-Bergamo.

8 comments:

nikosmahlas dedi ki...

Futbolda su finale kaldigimizi dusunuyorum da bu mac bu kadar aglattiysa beni ve benim gibileri o gun mefta oluruz herhalde. Sonuna kadar helal olsun bu takima. Yarin sonuc ne olursa olsun onlar gelmis gecmis en iyi Turk takimi oldular bile!

maria lopez garcia dedi ki...

yurek dayanmadi valla. helal olsundur, kazansalar da kaybetseler de havaalani yolcusuyum, boyle Fenerbahce oyuncusu alkislarla karsilanmaz da napilir.
ellerinden opuyoruz.

maria lopez garcia dedi ki...

yurek dayanmadi valla. helal olsundur, kazansalar da kaybetseler de havaalani yolcusuyum, boyle Fenerbahce oyuncusu alkislarla karsilanmaz da napilir.
ellerinden opuyoruz.

maria lopez garcia dedi ki...

ha bu arada sevislerde ciddi problem var anlasilmaz sekilde. hem karsilamada hem atmada. insallah yarin gormeyiz.

gözde dedi ki...

kayseri maçı 19'da. final maçı 18.30 da. hangisi izlenir?

Ortega dedi ki...

İkincisi. En azından ben öyle yapacağım.

varol döken dedi ki...

sen zaten aynısını yazmışsın sevilla maçı ile karşılaştırarak önce final postunu okumuştum ben... ha bir de sen de voleybol maçını izlemişsin, kombine olsa yine aynı şeyi yapar mıydın onu da soralım, bir de kulakların çınladı mı diye soralım:)

Ortega dedi ki...

Varsayımlar üzerine konuşmayı pek sevmesem de formanın hakkını veren, armanın gururu olan diye yazdığımız, çizdiğimiz Bayan voleybolcularımızı izlerdim diyeyim.