Çarşamba, Nisan 07, 2010

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmak

TRT 1 ' de her hafta yayınlanan ''Nasılsınız'' programının bu haftaki konukları belirli tribünlerin temsilcileriydi. Çeşitli konularda paylaşımların ve yorumların yapıldığı programın sonlarına doğru Eskişehir temsilcisi tarafından ortaya atılan bir laf, bizler için emek hırsızlığı dışında bir anlam taşımamaktadır.

Okul Açık tribününde 1907 Ünifeb, CK ve Vamos Bien ortaklığı ile yapılan koreografilerin ''profesyonel şirketlerce'' yapıldığını ifade edecek kadar bilgisizliğe sahip olanların ifade şekilleri, tamamen kendilerini ön plana çıkarma basitliği üzerinedir .

Teknolojinin nimetlerinin sayılarak bitirilemediği günümüz dünyasında, yapılan koreografileri internet ortamında araştırıp öğrenemeyecek kadar komplekse bürünen bu tür zihniyetlerin, maddi manevi verilen emekleri yok sayması sahip olunan düşünce ve ruh hallerini bire bir yansıtmaktan öteye gitmemiştir.

Hepsinden öte, Futbol Federasyonunun resmi yüzüymüş gibi 2016 Avrupa Şampiyonası'na ısmarlama koreografi yapan kurumsal zihniyetler, eylemleri ile söylemlerinin çeliştiği görüntüleri ile kendilerini komik duruma düşürmüşlerdir.

Bu anlamsız üstünlük çabası sonrası şunu belirtmekte fayda var. Yaptığımız işlerde hiç kimse bizim muhatabımız değildir. Herhangi biriyle yarışmak basitliğine girmemiz söz konusu olamaz. Muhatabımız da kıstasımız da sadece Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik üzerinedir.

Ortada bir ''emek hırsızlığı'' olduğu için bu açıklama gerek görülmüştür. Aksi durumda bu tür basit oyunlara girmek bizlerin tarzı ve üslubu değildir. Son olarak söyleyeceğimiz tek şey ;

Hiç kimse gerçekleri görmek istemeyenler kadar kör değildir.

Grup CK

2 comments:

stalker dedi ki...

maratonda yapılan koreografileri kastetmiştir muhtemelen. hani şu siyah beyaz "İTaat et" filan vardı ya :) yoksa cümle alem biliyor kale arkalarında neyin nasıl hngi emeklerle yapıldığını.

kanaryam dedi ki...

eskişehir tribun temsilcisine daha sonra olayın aslı aktarıldığında pardon onu bilmiyordum ama en azından özel şirketler tarafından yapıyorlar bazılarını biz ise sadece kendi emeğimiz ile yapıyoruz dedi koskoca Ck adama ne diye iftira atıyor anlamıyorum soğudum sizden resmen nerenizle dinlediyseniz programı...