Cuma, Şubat 26, 2010

'Düşler'de Kaldı


Lille'e elenmek AZ Alkmaar'a elendiğimiz maçı hatırlattı. Yine olmayacak yerde yapılan anlamsız bir faul ve yine duran toptan gelen golle elenen Fenerbahçe. Ve yenilen golde her zamanki bireysel hatalar... Bunlar şaşırtıcı mı? Hayır.

Her şeye rağmen bilhassa maç öncesi tribünde yaşanan görsellik ve genel itibariyle verilen birliktelik mesajları mühimdi. Eldeki kadronun Liverpool ile eşleşmesiyle yaşanması muhtemel felaket senaryolarını düşününce, insan bir tuhaf oluyordu zaten. Elbette ki gönül her zaman Fenerbahçe'nin kazanmasını, turu geçmesini ister ama şer gözüken şeyde de hayır olma olasılığını da bir yere not etmek gerek. Dün gece elenmenin de hayırlı tarafı vardır muhakkak.

Öte yandan Liverpool'a adeta manyaklık boyutunda hasta olan bir Fenerbahçeli olarak, dün gece elenmeyi züğürt tesellisi bab'ında değerlendirmem ve "neyse ya, Liverpool'la eşleşmedik en azından" diye kendimi avutmam garip kaşılanmamalıdır. Haksız mıyım?

9 comments:

varol döken dedi ki...

hadi itiraf edelim, gs elenince biz o kadar üzülmedik, biz elenince de onlar teselli buldu...

stat çıkışı ve genel olarak konuştuğum çoğunluk ve kendim adına böyle diyebilirim...

bu arada tur atlasaydık liverpool'a mutlaka gidecektim, ekonomik olarak iyi oldu bana, şimdi olimpiyata giderim pazar, gerçi oraya gitmek liverpool'a gitmekten zor:)

varol döken dedi ki...

az alkmaar büyük hayal kırıklığıydı be ortega bence bu maçla karşılaştırılamaz...

deplasmanda 2-0dan tur vermenin acısı daha bayağı yıl duracak içimde...

twilost dedi ki...

az maçlarının 2sinde de bastıran hücum yapabilen bi takım vardı.. bu sefer 60tan sonra hareket edemeyen bi takım vardı.. kesinlikle dünkü maçı hakettik ama hiçbir şey oynayamadığımız gerçeğini değiştirmiyor bu.. seneye şampiyonlar ligi vizesini en azından almamız lazım ama her şey kötü gidiyor -hala-..

Adsız dedi ki...

oysa lille'in en büyük motivasyonu bu turdan sonra l.pool ile eşleşmekti.

Burak Eken dedi ki...

@Varol Döken

Kendi sahanda 2-0'dan tur vermek daha acı, inan bana...

Üstelik Fenerbahçe, dezavantajlı bir skorla gitmişti Alkmaar'a. Galatasaray ise Hamburg'dan 1-1'lik beraberlikle dönüp, kendi sahasında 2-0'dan turu vermişti...

Burak Eken dedi ki...

Bu arada, sanırım konuyu biraz dağıtmış oldum, özür dilerim.

Her iki takımımıza da geçmiş olsun...

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Daum oldukça daha çok düşte kalır. Korkaklar kazanamaz. Galatasaray yenildiğinde çılgınlar gibi sevinen ben fener elenince üzüldüm. Sahada savaşan kaç kişi gördünüz bizim takımdan.

turkuaz0707 dedi ki...

ligde üst üste gelen puan kayıplarından sonra, lille'e elenmemizin takımın ligdeki gidişatı açısından hayırlı olacağını düşündüğümden daha ilk maçta lille tarafından işin bitirilmesini ciddi ciddi istemiştim. Turu geçsen bile sonraki turdaki rakibin liverpool olduğunu bilmek kötü bir durum. zira, gerçekten elde maç seçen oyunculardan kurulu bir takım var ve tur gwçildiği takdirde yarın liverpool'a kök söktürecek oyuncuların evinde antep'e yenilmelerini görmemiz kuvvetle muhtemeldi.Ancak ilk maçta alınan sonuç ve son 5 dakikaya taşınan 1-0'lık skor dan sonra elenmek koydu gerçekten. Ama sözüm de daum'a. Emre'nin emeklerine kan doğrayan daum'a. maçı alex'i oyunda tutarak sen kaybettin daum. oysa sadece alex çıkıp baroni'nin girmesiyle bu skor korunur ve tur gelirdi.yazık ettin seyircinin ve topçuların emeğine...

Major dedi ki...

kadıköy'de büyük rakiplerle oynamanın atmosferi farklı oluyor, keşke eşlesebilseydik o yüzden.

zaten yıllardır avrupa maçlarında ya son dakikalarda gol yiyoruz ya da normal bir zamanda golü yiyip "noluyoruz lan" demeye kalmadan ikinciyi de yiyoruz.

volkan'da avrupa maçı tarifesi uyguladı. kaç yıldır o kaledesin hala topa çıkayım mı çıkmayayım mı diye düşünüyorsun!