Pazartesi, Ocak 11, 2010

ZTK: Eskişehirspor 0 Fenerbahçe 1

Fenerbahçeli futbolcular nerdeyse 90 dakika boyunca hazırlık maçı havasındaydı. Antalya'nın sıcağında değil de Eskişehir'in soğunda oynuyor olmak bile uyandıramadı takımı. Neyse ki Alex var. Olması gereken yerde en mükemmel şekilde biterek noktayı koyuyor. Bir futbolcu skora bu denli tesir ediyorsa, saygı duymak lazım. Hele gol öncesi yaptığı zeka dolu koşu ve presle rakip kaleciyi çaresiz bırakması. Devamında gelen gelen penaltı kararı ve gol...

Eskişhirspor adına Burak Yılmaz çok net pozisyonları gole çeviremedi. Kalecileri Ivesa ise heybetiyle hata yapmayacak kaleci izlenimi veriyor diye düşünürken olmadık bir işe imza attı. Alex'in payı da büyüktü tabii o pozisyonda. Eskişehirsporlular ilk yarı farka gidemedilerse Burak Yılmaz yüzünden. Yenilmelerindeki baş aktör ise maçın genelinde pek hata yapmamasına rağmen kaleci Ivesa'dır.

Fenerbahçe'de Volkan kalede iyiydi. Kafasını maça verince ülkenin hali hazırdaki en iyi kalecisi zaten. Defansta şova kaçmazsa Bilica gerçekten başarılı. Dünkü maçta Alex'in tabelaya katkısının yanında takım adına en olumlu konuşulacak adam Bilica. Sol bekte takıma ilk geldiğinde Brezilya Milli Takımının sol beki olarak tanınan ama sahada ihtiyar delikanlı Roberto Carlos'un yerde yere vurulan performansından daha aşağıda kalan bir Santos vardı. Burak nerdeyse her pozisyonda geçti onu. Ters kademe desen hiç yok. Orta alanda Emre parlamayınca orası çok sırıtıyor. Şu anki Fenerbahçe takımının Alex'ten sonraki en önemli ismi Emre. Sol açık Özer ve sağ açık M.Topuz ise ruh gibiydiler. Ne doğru düzgün kanat bindirmesi yaptılar, ne de içeri kat ettiler. Deivid de top kendisine bir türlü gelmeyince iyice orta sahanın gerisine geldi top almak için. Bu kez de hücum hattı boş kaldı. Karambole sahada duran ama kazanan bir Fenerbahçe görüntüsü.

Tüm bu yukarıda yazılı cümlelerin özeti Fenerbahçe adına 3 puanın dışında tatsız tuzsuz bir maç olduğu gerçeğidir.Daum'un tipik sıkıcı deplasman takımı sahadaydı dün gece yine. Gol yemediğiniz yahut rakibinizden bir gol fazla attığınız takdirde Türkiye Liginde (elbette formanızın da ağırlığıyla) 3 puanı alıyorsunuz. Lakin güzel futbol görmek isteyen Fenerbahçe taraftarını bu tatmin eder mi? Orası tartışılır işte.

2 comments:

AiiP dedi ki...

alex profesyonel anladık, hemde en alasından onuda anladık, zamanlaması mukemmel onuda anladık, zekasınıda anladık.., ama bu adamın bu denli makina vari hareketleri çok enteresan gelmeye başaldı bana.., dünkü maçta top ivesaya gelirken pres yapması gerektiğini bilmesi ve terddütsüz gitmesi...adamsın alex ne diyim..

varol döken dedi ki...

fenerbahçe'yi deplasmanda izlemek ile boş bir duvara saatlerce bakmak arasında gidip gidip geliyor bu deli gönül...