Çarşamba, Ocak 13, 2010

Ziya: "Beni Samet Bitirdi"


Geçmiş yıllar ait bir İlker Ateş haberi. Fotoğrafı da Sinan Erbil çekmiş. Bugünün teknik adamı dünün futbolcusu olan iki isimle ilgili bir haber. Beşiktaşlı Ziya Doğan'ın iddiası onu bitiren kişinin Samet Aybaba olduğu yönünde.

Fotoğrafın altında şöyle yazıyor, "Yıllardır Siyah Beyazlı formayı giyen Ziya, geçmişteki başarılarından oluşan gazete küpürlerini incelerken".

Herhalde haberi yapanın ya da fotoğrafı çekenin fikriydi bu. Öyle bir mizansen yapmak istemişlerdir diye yorumlasak caizdir di mi?

Haberde ise şunlar yazıyor, 'Siyah Beyazlı futbolcu "Samet Beni önce Stankoviç'in sonra Milutunoviç'in gözünden düşürdü. Samet'in kulisleri ile en formda dönemimde, yöneticiler bile bana selam vermez oldular" dedi'.

Bu olayın akıbetine dair hiçbir fikrim yok. Yani şu an bu iki ismin arası nasıldır, bilmiyorum. Bilen varsa, yahut bu olaya detaylı biçimde vakıf olan varsa, ve bizi aydınlatırsa mutlu oluruz (ben ve blogun okurları anlamında).

not: foto Serkan Kurt'tan...

3 comments:

Chemedya dedi ki...

Sanırım o dönem Beşiktaş'taki sağ ve sol yapılanmanın bir çatışmasıydı. Samet sağcıydı. Bu nedenle Beşiktaş tribünleri ile şu anda ciddi bir husumet içinde. Çok iyi bilmediğim bir konu ama sadece tahmin.

Temur dedi ki...

Asla bir arşivciden hızlı olamazsın be Ortega :) http://jesusalmeyda.blogspot.com/2009/12/ziya-dogan-vs-samet-aybaba.html

Ortega dedi ki...

@Ahmet Ercanlar ,

Olabilir abi. Mantıklı bir tahmin.

@Temur,

Temur demek de garip oldu. Tek rakibimsin. Karanlık bir yerde arkandan pöykürürüm, ürkütürüm seni. Tikkatli ol :D