Cuma, Ocak 08, 2010

Messi'yle Konuştum Haberler İyi


Evet anlaşılan o ki, her kuşu sevmişiz, geriye bir tek leylek kalmış. Şimdi de o meselenin peşinden koşuyoruz. Türk futbol gündeminin birkaç gündür tek derdi Messi acep Arda'yı tanıyor mu, tanımıyor mu meselesi?

Bu kadar sıradan bir mevzunun gereğinden fazla büyütülmesi ve alakalı alakasız çıkarımlarla dallanıp budaklandırılması nedense hiç şaşırtıcı değil. Çünkü biz böyle gereksiz tartışmaları hep sevmişizdir. Messi, Arda'yı tanımıyormuş iddiasında bulunanların derdi esasında Messi'nin Arda'yı tanımıyor olması değil elbette. Keza birkaç gündür birçok sanal platformda Galatasaray'ın neferi olarak bu kişilere laf yetiştirenlerin derdi de Messi'nin Arda'yı tanıyor olma iddiasını savunmak değil. Mevzu yine sidik yarışı. Altta kalamayız, kalmamalıyız sorunsalı. Değer mi? Değmez aslında. Lakin dediğim gibi, biz böyle boş işler peşinde koşmayı severiz. Bugün savunma makamında olanlar, yarın başka konuda iddia makamında yer alacaklar. Kısır döngü devam tabii.

Efendim Türk Spor Basını dönem dönem dünyaca ünlü isimlerin ağzından söylendiği iddia edilen birçok haber yaptı bugüne dek. Bunların arasında Maldini, Vieri, Maradona gibi isimler vardı. Bu kişilerle yapıldığı iddia edilen röportajların video görüntülerine hiçbir yerde doğru düzgün rastlamadık ama nedense her zaman bu ünlü isimler tarafından söylendiği iddia edilen cümlelerin sidik yarışlarında koz olarak kullanmak isteyen taraf balıklama atladı bu haberlere. "Bak, gördün mü, filanca oyuncu falanca takımı bilmiyorum demiş" gibi. Ortada video kaydı yoktu ama hadise işlerine geldiği için kutsal metin gibi görüp kullandılar bunu tartışmalarında. Her sıkıştıkları anda kullanılan bu tip argümanlar Hızır misali yetişiyordu. Ve tabii bunları kullanırken, sözde taşı gediğine koymuş olmanın verdiği rahatlıkla geriye yaslanıp, az önceki örnekleriyle dağıttıkları rakiplerini tebessüm ederek izlediler. Bunu herkes yaptı. X takımın taraftarına özgü bir durum değil. Bunu da idrak etmek lazım. Belirli bir zümreyi hedef alan bir eleştiri değildir elbette. Biz de yaptık, bize karşı da çok yapılmıştır.

Efendim, fazla uzatmadan sadede geçecek olursak mevzumuz nedir; Messi acep Arda'yı tanıyor mu? Ciddi ciddi soruyorum, tanısa kaç yazar, tanımasa kaç yazar? O sorunun cevabıyla Messi'nin ya da Arda'nın futbolculuğu arasında bir paralellik mi kuruluyor? Yoksa Messi'nin dünya futboluna bakışı mı sorgulanıyor? Derdimiz nedir? Messi'ye sorulacak sorunun tabii ki iki olası cevabı vardır; "Evet, tanıyorum" ya da "Hayır, tanımıyorum."Bu kadar. Cevabı duyunca , tanımıyormuş dersin, yahut tanıyormuş der geçersin. Biz öyle mi yapıyoruz? Hayır. İşine gelen bu argümanı arkadaş ortamında rakibini kızdırmak için kullanırken, başkaları da haberin yapılış amacını sorguluyor. Gerçi bu kitle içerisindeki bazı kişilere yıllardır hayal ürünü olan bazı Maldini, Vieri, ya da Maradona demeçlerine neden inandınız ve şimdi aynı basının uydurduğunu düşündüğünüz bir habere neden bu kadar takıldınız? diye sormak da gerekir ama şimdi durduk yere tüm şimşekleri üzerime çekmek istemem.

Amiyane tabirle, bu olayı sallayın gitsin. Bu mudur yani birkaç gündür forumlarda, sözlüklerde, bloglarda, sokakta tartıştığımız mesele? En basitinden, TFF'nin Euro 2016 için aday seçtiği ve seçmediği şehirler üzerine iki kelam etmeyen insanların, Messi'nin Arda'yı tanıma ihtimali üzerinde kendini heder etmesi garip değil mi? İnsanlar utanmasa, "Messi'nin Arda'yı tanıyor olma ihtimalini sevdim" diye şiirler yazacak.

Yazıyı kendi üretimim olan gereksiz bir espriyle bitireyim; Messi'ye Arda'yı sormuşlar, "O da kim? Galatasaray'da mı oynuyor?" demiş... Yok lan, böyle değildi herhalde.


13 comments:

Nerazzurri dedi ki...

Ben bu haberleri yazanların gerçekten fena şekilde canlarının sıkıldığına inanıyorum. İsim de vermek gerekirse Feridün Niğdelioğlu, İsmail Er, Mehmet Çiftçi, Deniz Derinsu falan aklıma ilk gelenler.

Bu adamlar gerçek bir haber yazarlarsa eminim ki vicdanları rahat etmez o kadar içlerine işlemiş. Koskoca Messi'nin işi gücü yok da gelen her soruyu cevaplamak için telefonun başında bekleyecek

academy_berkant dedi ki...

ironi.

mustafb dedi ki...

Nerazzurri şu saydığın isimlere birde ercan saatçi eklemeyi unutmayalım..
ayrıca ortega bu haber ilk çıktığından beri bekliyorum acaba sen ne zaman bişeyler yazıcaksın diye ki kendimden bu kadar eminim arda-gs polemikleri olduğunda hemen atlayacağından...

gfb_burak_41 dedi ki...

ortega sanırım adını sen koy nickli adam evrim geçirmiş msustafb olmuş. bizi şununla muhattab etmesen. yorumlarını reddetsen

benden bu kadar dedi ki...

@mustafb

hadise'ye sormuşlar ya, güiza'yı tanıyor musun demişler.. o da "güiza ne? tatlı mı?" demiş...

çok enteresan..

sonra messi'ye sormuşlar "arda'yı tanıyor musun?" diye. düşünmüş, "ortega abim bilir" demiş. üstüne de tüyü dikmiş: "river plate'de oynayan değil, türk olan."

:))

mustafb dedi ki...

ortega kardeşim eleştiriye açık bir insan olduğu için zaten buradayım o yüzden senin isteğinin kabul görmeyeceği için üzgünüm gfb_burak_41...
ayrıca kötü birşey yazdığımı düşünmüyorum ki yazdıklarımı reddetsin.. ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAYI ÖĞREN BURAK ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAYA..

Adsız dedi ki...

bu basit bir tartsima konusu degil yalniz; gazetelerde cikan bir haber.. yalan haberin uzerine gitmeyeceksek hic yazmayalim.. yalan haberlerden dolayi basimiz cok agriyor' tepki koyuyoruz gerekirse siz de yapin.. sonucta bu olay fb-gs olayi degil niye bu kadar rahatsiz oldun ki..
b]iri alex iyi futbolcu degil dese hemen aslan kesiliyorsunuz, yalan habere tepki koyunca niye uzattiniz oluyor.. bu da guzelmis..

Ortega dedi ki...

Adsız,

Yalan haberlere blogda geçmişte çok tepki verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Burası tamam. Yazıdaki amaç insanlar neden yalan habere tepki veriyorlardan ziyade, Arda'nın Messi'yi tanıyıp tanımama gerçeğine neden bu kadar takılıyorları sorgulamaktı. Açık ifade edememiş olabiliriz. Mevzu şayet Arda topçu mu? şeklinde olsa tepki verilmesi de mantıklıdır tabii. Tıpkı yazdığınız "Alex topçu mu?" örneğinde olduğu gibi. Messi, Arda'yı tanımıyor iddiasına tepki gösterenler, şayet Arda'nın topçuluğunun sorgulandığını düşünüyorlarsa, orada biraz fazla alınganlık gösteriyorlar bence. Buna benzer bir haber -atıyorum- "Messi, Alex'i tanımıyor" şeklinde sunulsa misal, yine aynı yaklaşımı gösteririz. Messi'nin Arda'yı, Alex'ii ya da Sabri'yi tanımıyor olma ihtimali bu kişililerin futbolculukları için mühim bir kriter midir? Değildir. Haksız mıyım?

Adsız dedi ki...

ben de messi ile düşüncemi söyleyeyim bari bence messi sanıldığı gibi dünyanın her takımında oynayabilecek en iyi topçu değil. evet messi barçada dünyanın en iyisi ama arjantin milli takımındaki oyunu ile ilk 10 a giremez dolayısı ile çok fazla abartıldığını düşünüyorum gitsin o performansın yarısını ingilterede italyada hatta türkiyede göstersin idda ediyorum gösteremez zaten bu liglerde o fizik gücü ile sezonun yarısını sakat geçirir

Adsız dedi ki...

bırak allah askına ya sız alex hagıden kotu dedılermı hemen ıstatıstıkler blogda bıde ben bu konuyu tartısmam gecen senede sabah messı ardayı tanıyorum hatta pes te onu takımıma alıyorum deyınce blogları gorduk hemen yıne bu seferde bole bısey olabılırmıye getırdınız yazık dıyorum ınsalllah sızde bı gun arda gıbı yıldız cıkartırsınız :D

solo dedi ki...

messi arda'yı tanımıyormuş ,çok da lülü!!!

Ortega dedi ki...

Adsızlara artık saat dilimiyle hitap edeceğim, yoksa başa çıkmak zor :)

Adsız 6:26 PM,

Messi müthiş yeteneklerini takım oyununa adapte edebilmesi sebebiyle dünyanın en harika topçusu zaten. Takım oyunununda sorun varsa, günümüz futbolunda Messi olmak da yetmiyor bazen.

Adsız 6:32 PM,

Şayet blogun eski yazılarında "Messi, piley siteyşında Arda'yı takımına alıyormuş, hadi oradan" yazdığım tek bir cümle görürsen, blogu şifresiyle sana emanet edeceğim. Tek taraflı iddiadır. Senden bir şey talep etmiyorum. Var mısın? Baştan sona o tarihten itibaren incele tüm yazdıklarımı. Yapmadığım bir şeyi ben yapmışım gibi niye yazıyorsun. Millet yapmış, sen yapmamış olabilirsin diyerek adabıyla eleştirmek ayrı, hadi canım gördük demek ayrı.

Laf olsun diye de blog eleştirilmez ki arkadaş.

Adsız dedi ki...

arda ozerı tanımıyomus :D