Perşembe, Ocak 14, 2010

"Hesaplarıma Göre 3-5 Ay İçinde Batmamız Lazım"


Şansal Büyüka dün demiş ki;

"Hiçbir kuruluş Aziz Yıldırım’ın dediği 400 milyon doları veremez yayın ihalesine. “Veririm” diyen 3-5 ay sonra batar, iş durur. Yeni teknoloji falan diyorlar. Yeni teknoloji dedikleri WEB TV ise mümkün değil ufak internet ekranlarına mahkum edemezsiniz insanları, isyan çıkar. Benim sevgili başkana bir önerim var. Versin 350 milyon Dolar, Fenerbahçe TV’den yayınlasın maçları. Hem kulübü kazanır hem kendisi kazanır. Hayal içerisinde yüzüyorlar, hayal. Digiturk bu işi 9 yıldır götürüyorsa başarıdır. Yayıncı parayı topluyor, gidip kulüplere veriyor. Hiçbir yayıncı, hiçbir şartta, hiçbir teknoloji ile 400 milyon Doları toplayamaz."

Bugün yapılan yayın ihalesinde vergisiydi, Federasyona verilecek paydı, falandı filandı derken yuvarlak hesap 420 milyon dolar civarı bir fiyata (ben hesaplamadım, hesaplayanların yalancısıyım, öyle yazıyor haber sitelerinde) Digitürk yayın hakkını yine satın aldı. Şansal Büyüka'nın sözlerine güvenerek Digitürk'ün 3-5 ay sonra batacağını düşünmemiz gerekiyor. Aksi olursa Şansal Büyüka'nın ağlama edebiyatı çektiği ortaya çıkacak. Bekleyelim görelim.

3 comments:

kutay dedi ki...

şansal buyuka'nın demek istediğiye çeliştiğini düşünmüyorum.

dediği tartısılır ama vergisiyle ıvırı zıvıryla veya baska bır şeyi oraya ekleyerek illa çelişmiş gözüyle bakabılırsın. fakat sağlıksız olur.

bahsedilen 400 ihale ederiydi o da 321 çıktı. dediği çıkmıştır. 400 veren batar mıydı? bilemeyiz çunku 400 veren çıkmadı.

Adsız dedi ki...

yekünde vercekleri 400ü geçecek mi kutay? geçecek. e o zaman neyini tartışıyoruz :)

mre dedi ki...

birincisi ihalenin büyük adaylarından biri olarak ederi düşük göstermek son derece normal. adamın ne demesini bekliyordunuz ki "bu ihale rahat 400 eder 500 bile olabilir" demesini mi? eğer telekom olmasa 220 milyonden bir kuruş fazla verirler miydi? tabiki hayır. sonuçta bu parayı türk sporu kalkınsın diye değil digiturk digital eğlencesinin baş aktörü olmaya devam etsin diye verdiler. ayrıca bu akdar yüksek rakam olnca hesaptan kitaptan çok anlamam ama iktisat okumuş biri oalrak bu paranın normal şartlarda kolay kolay çıkmayacağına da eminim. yani digiturk az veya çok bu işten zarar edecek ancak ihaleyi almanın getirdiği katma değerler bu işi artıya çevirebilir.

@adsız
vergisiz 321, toplam 400 ederken vergisiz 400 kaba bir hesapla 530 ederdi ki aradaki fark 130 milyoncuk :))