Pazartesi, Aralık 07, 2009

Bilgin Gökberk'ten Mustafa Sarp Yorumu


Biz taraftarlar sahada koşan, mücadele eden, üstünü başını yırtan, maç sonunda atletini sıkan ve alın işte bu kadar ter akıttım diyen futbolcuları severiz. İstediğimiz, hoşumuza giden şeylerdir bunlar. Peki, sahada mücadelesyile konuşan futbolcuların saha dışındaki konuşmalarını da sever miyiz? Tartışılır. Kimi gereksiz bulur, saçma der geçer. Kimi de "helal olsun, yürü be koçum" der. Dün akşam Mustafa Sarp'ın maç sonu açıklamalarından sonra yine ikiye bölündük haliyle. Helal diyen de kendince haklı, gereksiz diyen de haklı. Helal diyenler kendince neden haklı olduklarını bloglarında, sayfalarında açıklıyor zaten. Bir de aksini düşünenler, ne diyor? Onlara bakalım.

Bazı forumlarda Aziz Yıldırım'a laf atan Mustafa Sarp bayağı sert bir şekilde eleştirilmiş. Aziz Yıldırım'ı ima eden "Birileri konuştu diye mi böyle oldu?" açıklaması elbette ki kendi taraftarını gazlamıştır. Onların hoşuna gitmiştir. Lakin bir futbolcunun başka bir kulüp başkanını ima etmesi, ona laf atmaya çabalaması yakışıksızdır deniyor. Herkesin muhattabı bellidir. Bunu söylecek olsa olsa Galatasaray Spor Kulübü başkanı ya da takımın bir yöneticisi diyebilir. Ama işte bir futbolcu dediğinde garip oluyor. Yakışıksız duruyor düşüncesi hakim.

Blog okurları arasında bunun aksini iddia edenler de olacaktır tabii.

Premier Lig'i izlerkenki ruh halini de anlatmış Mustafa Sarp. Buna da katılırsınız, katılmazsınız ayrı mesele ama hem bu konu hem de Aziz Yıldırım göndermesiyle ilgili Bilgin Gökberk ilginç şeyler söyledi. Bir de ona bakalım ve daha sonra yorumlarınıza açalım hadiseyi.

"Mustafa senin ne haddine böyle konuşmak ? Sen çık topunu oyna. sana kim yıllık 1 milyon dolara yakın para verir ? Avrupa'ya gitsen 100 bin dolar anca verirler ya da vermezler, sen işini yap."

14 comments:

Adsız dedi ki...

bizde konuşan oyuncular pek sevilmez. hollandada değiliz. pvh de çok konuşuyor diye türkleşene daum ipini çekmişti. msutafa sarp da böyle devam ederse çizeler onu da.

Adsız dedi ki...

Müthiş ironi yapmış Bilgin Gökberk, her zamanki gibi.

benjcev dedi ki...

yani bizler, bloglarda falan herkesin hakkında atıp tutacağız; ama futbolun içinde olan mustafa sarp konuşmayacak ha? "political correct" olmayabilir ama dediklerinde herhangi bir sorun yoktu bence.

bütün galatasaraylıların aklında aynı soru varken, bunu dillendiren adamda mı suç, yoksa bu soruyu akıllara düşürenlerde mi?

bence bilgin gökberk işine baksın, ona ve beş para etmez yazılarına kim para döker başka yerde. kimseyle uğraşmadan skoru yazsın. galatasaray futbolcusuna adamlık öğretmek asıl onun haddine değil.

iyi günler diliyorum.

adını sen koy dedi ki...

bilgin gökberk süphesiz ki son yılların en sıradışı spor adamı. olaylara bakışı, mizah anlayışı..her şeyiyle çok farklı.

ve her farklı insan gibi galatasaraylı.

#galatasaray türkiye'dir
bu böyle biline
bu vatan uğruna
hazırız ölmeye#

euphrates dedi ki...

O da zaten Premier Lig'i izleyince utanıyorum demiş.

Çok samimi yani.

Çok konuşan masa başı, masa altı şampiyonluk bağlayan başkanların da ipi çekilir belki bir gün.

Protanopia dedi ki...

o kadar az para almaz bu adam. tamamen yanlış.

TA dedi ki...

galatasarayın forma kalitesi kötüymüş:) bu formalar adi-das mı? :)

Adsız dedi ki...

Bilgin senin ne haddine böyle yazmak? sen çek git adam gibi spordan anlayan biri gelsin yerine. sana kim yıllık o gazetede aldığın parayı verir? Avrupa'ya gitsen kimse sana iş vermez!

(bu ilk yazdığım yazı "bilgin'ce" dille, bilgin'e yazılmış bir yazı.) gelelim m.sarp ın kulüp başkanını ima ederek yaptığı konuşmaya. bir ülkede spor medyasında devamlı kulüp başkanları konuşuyorsa, gündemden inmiyorsa, o ülkenin futbolcusunun o başkan hakkında konuşabilmesi normal olmamalı mı? ülkede yarım yamalak da olsa bir hukuk vardı sanırım. konuşmasında kanunlar nezdinde işlenen bir suç varsa gereği yapılabilir bir durum zaten.(işte asıl bu yüzden m.sarp ın konuşmasının lüzumsuzluğu, bu yüzden rijkaard ın hakeme değil kendimize bakmalıyız demesinden anladığım ironi. başkan faşist,hakem faşist,öğretmen faşist, öğrencisi faşist,gasteci?! faşist, okuyan faşist... sorun bu ülkede faşizmin iliklere kadar işlemişlik sorunudur! bu yazı da bilgin in faşist kişiliğinin ifadesi)

Şehzade Ali dedi ki...

Gökberk'i kim konuşturur Avrupa'da? Günlük dinleyicisi 50 olan radyoda ya konuşur ya konuşmaz.Herkes işine baksın.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

çok komik geldi ama sarp şu hali acaba isyanı kime anlamıyorum ki... acaba o son dakikada hasan ali'nin önüne topu atan kim beee sarp kardeşim.. Premier ligi bırak artık öyle savuna işlerini makedon liginde bile zor yapıyorlar...

Ortega dedi ki...

Bilgin Gökberk de kim diyerek ana avrat söven arkadaşların yorumlarını yayımlıyamıyoruz tabii ki. Bir de yanlış anlaşılma var. Bilgin Gökberk futbol ulemasıdır, bakın ne de güzel demiş diye sunmuyoruz yorumunu. İlginç bir bakış açısıdır, siz ne dersiniz diye sunduk. Olayı anlayanlar güzel bir şekilde yorumlarını yapmış zaten. Bazı şeyleri daha dikkatli okumak lazım sanırım. Sağlıklı yorum yapabilmek için evvela bu gerek.

Adsız dedi ki...

Sarp haddini aşmış ama Gökberk'in bide kendi kendine ironi yapsa
Sana İngiltere de the guardian yada trajı yüksek gazetelerde köşe verir yaz der
sen şarkıcıların kordinatör olduğu seninde destek verdiğin
medya grubunda yazmaya devam et otur işine bak

benden bu kadar dedi ki...

@ adını sen koy

zuhahaha :D

kutay dedi ki...

bilgin gökberk burada mustafa sarp'ı aşağılamamıştır, bazıları öyle sanıyor herhalde...

bu arada rakıp takım taraftarlarında mustafa sarp antipatisi büyüyor, buna nazaran gs tarafında da sarpı bayraklaştıranmlar var.. ikisi de yanlıstır kanaatimce..