Salı, Kasım 10, 2009

Sana Bir Özür Borçluyduk Aslında


Robert Enke'nin ölüm haberini alınca bir garip oluyor insan. Elbette ki her ölüm erkendir ve duyan insanın bir an irkilmesine sebep olur, ama Enke başka başka düşüncelere sevk ediyor insanı. Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin en çok ders alınması gereken transferlerinden biriydi. Tek maçlık performansa bakılarak bir oyuncuyu asmamamız gerektiğini onun sayesinde öğrenmiştik. Hem onun için hem de bizim için kötü bir tecrübeydi. Ama yaşanması gerekiyormuş ki, yaşandı...

Bir iddiaya göre trenin önüne atlayarak intihar etmiş. Polis olayı araştırmaya devam ediyormuş. Yine bir iddiaya göre küçük kızının doğuştan gelen kalp hastalığı yüzünden ölmesi onu derinden etkilemiş. Ölen öldü. Ardından yanıtsız kalan soruları bırakıyor işte böyle. Sebeplere dair ne dense bu saatten sonra boştur.

Hey gidi Enke! Sana karşı bir özür borçluyduk aslında. Birilerinin hışmına uğramıştın. Ardına bakmadan çekip gitmek zorunda kalmıştın. Belki çok geç kaldık ama benim gibi düşünen her Fenerbahçe taraftarı adına senden özür diliyorum. Artık bunu duymacak ve bundan haberdar olmayacak olsan da... Bunu söylemem gerekli.

Bu arada karşılaştığım bir rezaletten de bahsetmezsem olmaz. Maraton sitesi haberi şöyle duyurmuş, "Fenerbahçe'nin milli kalecisi intihar etti". Bu nedir yahu?

Sizin yapacağanız haberciliğin ben...

12 comments:

Fabio Luciano dedi ki...

haberi okuyunca ilk hislerim bunlardı ortega.hislerime tercüman olduğun için bir nevi teşekkürler.

ben de özür diliyorum kendi adıma.yüreğinde açılan derin yaraların bir çiziği de eminim burada atılmıştır.

böyle durumlarda insan diyecek bir şey bulamıyor maalesef.toprağı bol olsun.ruhu huzur bulsun...

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Açıkçası çok üzüldüm.Arkadaşım öldü dediğinde inanamadım. Huzur içinde yatsın.

Jordan dedi ki...

bir insan kendine canına nasıl kıyar. kelimeler kifayesiz.

benden bu kadar dedi ki...

aynı şeyleri ben de hissetmişim abi..

özür dileyelim madem buradan.

http://esomder.blogspot.com/2009/11/robert-enke.html

muyek dedi ki...

Karakteri olan adamdi benim gozumde , bakti kimse adam yerine koymadi ilk macindan aldi bavulunu cekti gitti, bazilari gibi 3 kurusa ruhunu satmadi.

Taraftarin tepkisinden cok is bilmez insaatci, cimentocu yoneticilerin is bilmezligi sonucu gitmistir bu adam. Futbol sube sorumlusu Mahmut Uslu, baskani asarim keserim zihniyetiyle adam gonderen Aziz Yildirim olan bir klupun sporcu psikolojisinden anlamasi zaten beklenmezdi..

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Huzur içinde yatsın. Özellikle İstanbul'da bulamadığı, Almanya'da ise çok az yakaladığı huzuru ebedi istiratgahında yaşasın inşallah. Daha bir melekken bedenen ondan ayrılan kızıyla kucaklaşmıştır umarım. Toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin.

Flying Dutchman dedi ki...

maraton haberinin spot ifadesi intihar da değil "intahar"....

http://img410.imageshack.us/img410/324/fgfhg.jpg

iğrenç fırsatçılığı bile doğru düzgün yapamıyorlar

benden bu kadar dedi ki...

maraton haberinin gelişim sürecini canlı izleyenlerden biriyim ben de. bence bu haberi yapan adamlar ya gerçekten ne yaptıklarını bilmiyorlar veya baya bi biliyorlar.

haber sırasıyla şöyle gelişti abi..

- maraton başlıkta "intahar" içeren resimsiz haberini yayınladı.
- ekşi'den tepki geldi hemen, daha türkçe'yi kullanmayı bilmiyorsunuz ve insan ölümünü bile rating için kullanıyorsunuz şeklinde.
- maraton.com hemen habere enke'nin resmini ekledi.
- 10 dakika sonra başlığı değiştirdiler.

olay enteresan tabi. türkçe'nin bilerek yanlış kullanıldığını düşünmüyorum. ama FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! kısımında kasıt olduğu çok bariz.

Adsız dedi ki...

cidden çok üzücü bir haber bu. kader insanı nerelere sürüklüyor.

bu adam tek maçla asılmasaydı belki hala türkiyede olacaktı ve belki de şuan yaşıyor olacaktı...

Unknown dedi ki...

Özür, ne özrü bu? Hangi vicdan pisuvarına dökülen? Ölenden sonra iş mi görürmüş, kara vicdanları mı aydınlatırmış, Enke öldü. Unutmayın, onu sizler öldürdünüz!

tunchay dedi ki...

ne çok oluyor bu bizden yolu geçenlere. vişnevski, mcrae, hüseyin şimdi de enke.

nikosmahlas dedi ki...

Enke'nin Fenerbahçe'den gitme, gönderilme sebepleri aslında sadece tek taraflı değil.

Enke zaten şu sıralarda da bahsedildiği gibi derin problemler yaşamış. Bu problemlerin kaynağında ise Fenerbahçe zamanlarında da onu etkileyen panik atak rahatsızlığının olduğu söyleniyor. Enke o 3-0'lık maçta inanılmaz baskı hissetmiş üzerinde. O dönemlerde takımın içinde olan insanların anlattığına göre kendisi gitmek istemiş bu sıkıntıları yüzünden.

Zaten Daum da dün birşeyler söylemiş bu konuyla ilgili. Ona da bir takım sorunlarından bahsetmiş.

Çok yetenekli bir kaleci olduğunu herkese gösterdi ama malesef bu yükü taşıyamadı. Umarım şimdi huzura kavuşabilmiştir.