Perşembe, Kasım 26, 2009

Denizli'nin Artık 1 Galibiyeti Var


Mançester Ünited'in (Ömer Üründül style) B,C,D,...Ğ takımı ya da paf takımı, her ne diyorsanız deyin ama bir gerçek değişmez; o da nedir? Dün gece Beşiktaş deplasmanda M.United'ı yendi. Bu yıllar boyu böyle hatırlanacak. Bu bakımdan önemli bir başarıdır. Ve artık Mustafa Denizli de Şampiyonlar Lig'inde bir galibiyeti olduğu için seviniyor. Lanetlenmekten kurtuldu.

Önce Wolfsburg deplasmanında ilk puanını kazandı. Daha sonra da M.United deplasmanında ilk galibiyetini aldı. Denizli çılgın bir hocadır, kafasında onlarca çılgın fikir vardır, lakin eminim ki ilk puanını ve ilk galibiyetini böyle alacağını düşünmemiştir.

Maça dair analizi Beşiktaşlı yazarlar ve blog tutan kişiler yapacaktır. Fazla detaya girmeden, M.United'ın genç kadrosundan Gabriel Obertan'ı zaten bilirdik. Maç öncesi tahminlerimizdeki gibi etkili olmayı başardı. Onun dışında Federico Macheda ve Danny Welbeck'i beğendiğimizi ifade edelim.

Maç sonunda demeç veren Sir Alex Ferguson, mağlubiyete üzülmediğini, bu maçın genç futbolcuları için iyi bir deneyim olduğunu ifade etmiş. Ayrıca Beşiktaş'ın 2. yarıda komple kapandığını ve genç oyuncularının da bunu anlamalarının zor olduğunu da eklemiş.

Son olarak dün gece Beşiktaş'ın galibiyetinde Türk futbolu adına alınacak ders bellidir (Erman Toroğlu mode on). Topa vurmaktan çekinmemek lazım. Allah ne verdiyse vurmak lazım çoğu zaman. Bunu gavur olan Tello yapar. Ne de olsa dışarıdan geldi buralara. Türk topçularımız da bunu fark etmeli (Sabri gibi abartmadan vurmak lazım bir de tabii). Tello biliyor ki, kazanmak için gol atmak ve gol atmak için de kaleye şut çekmek gerek. İki kere iki dört. Ayağını korkak alaştırmayacaksın, vuracaksın. Top bir şekilde kaleye gidiyor, kimisinde de birine çarpıyor ve gol oluyor. Tıpkı bundan 13 sene önce Boliç'in vurduğu gibi Tello'nun şutunda da bir şekilde top adama çarptı ve gol oldu. Ama gol oldu değil mi? Mühim olan gol atmak değil mi?

Bir de Rüştü'nün maçın sonundaki iki önemli kurtarışını da es geçmemek lazım. Muhtemelen çoğu kişi golü atan Tello'yu maçın kahramanı ilan edecektir ama Rüştü de gelen 3 puanın baş mimarlarındandır.

bir tespit; Fink'in direğe vurup dışarı çıkan plasesi ardından tipik taraftar refleksi: "Bize olsa atardı ibnetor".

4 comments:

Ömer dedi ki...

Ferguson pislik yanini gostermis yine. Beter ol kopek..

SİYAH ULAN! dedi ki...

ManU'nun "bebeleri";

Foster: Bu sene ligde 8, Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta forma giymiş. 4 defa İngiltere Milli Takımı'nın kalesini korumuş. Değeri 3 milyon Euro.

Gary Neville: Kulübün efsane oyuncularından. Bu sene ligde 3, Şampiyonlar Ligi'nde 4 defa forma giymiş. 85 kez milli olmuş. Değeri 3.5 milyon Euro.

Brown: Ligde 6, Şampiyonlar Ligi'nde 3 defa forma giymiş. 22 defa İngilitere Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 9 milyon Euro.

Vidic: Ligde 8, Şampiyonlar Ligi'de 4 defa forma giymiş. 44 defa Sırbistan Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 35 milyon Euro.

Rafael: Bu sene 2 defa forma giymiş. Değeri 4.2 milyon Euro.

Gibson: 2 defa ligde, 1 kez de Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 7 defa İrlanda Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 1 milyon Euro.

Anderson: 7 defa ligde, 4 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 8 defa Brezilya Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 22 milyon Euro.

Obertan: 3 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiş. 10 kez Fransa U-21 takımında oynamış. Değeri 3 milyon Euro.

Park: 3 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 81 defa Kore Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 12.5 milyon Euro.

Macheda: 2 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 3 defa İtalya U-21 Milli Takımı forması giymiş. Geçen sene attığı kritik gollerle Manchester'a şampiyonluğu getirmişti. Değeri 1.5milyon Euro.

Wellbeck: Sakat olmasına karşın 2 defa ligde, bir defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 4 defa İngiltere U-21 formasını giymiş. Değeri 1.8 milyon Euro.

artı oyuna sonradan Owen, Carrick ve Evra girdi ki onları da anlatmaya gerek yok sanırsam

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Her ne kadar dün akşam mancester ı tutsamda yenen beşiktaş oldu. sonuça bakıyorlar iyi oynamışın veya kötü oynamışın farketmiyor ki.tello vurdu gol oldu işte aynı boliç in vurduğu gibi.

Ortega dedi ki...

@Siyah Ulan,

Yorumun yazının altında görünmüyor ama yorum sayfasını tıklayınca çıkıyor hocam. N'aptın, nasıl becerdin bunu :s