Perşembe, Ekim 15, 2009

Tehlikeli Sözler Yanımıza Geliyor


Küçük ve metal müziğin pek uğramadığı bir şehirde yaşamak, metal için savaşmayı gerektirir. Bırakın o ufak şehrinizi bir de ülkenizi düşünün. O hayranı olduğunuz ve ne renk sıçtıklarına kadar bildiğiniz adamlar, sizin ülkenizi belki haritada bile gösteremeyebilir. Durum böyle olunca, o taptığınız metal grubunun birkaç albümünü sağlıklı bir şekilde elde edebilmek büyük bir başarı sayılır. Komşu ülkelerde yapılan festivallerin sadece haberlerini okuyabilmek, orda olmayı hayal etmek tutkulu biri için sadece acı verici bir olay oluverir.

Fakat artık işler değişiyor, tehlikeli sözler yanımıza geliyor!

Artık bazı gruplar Türkiye’nin ve İstanbul’un yerini çok daha iyi biliyor. Bazılarının hoşlarına giden ve akıllarında kalan mekânlar bile oldu belki de… Gördüler ki Türkiye sadece madeni metal yönünden zengin değil, bu ülkede gerçekten metal var. Buraya ilk gelen gruplar ulaşılmaza duyulan tutkuyu ilk hissedenlerdi. Şimdilerde çoğu baba grup turnelerine İstanbul ayağını da ekliyor. Durum böyle olunca biz küçük şehirlilere düşen de büyük şehirlerin en büyüğü olan İstanbul’un yollarına düşmek oluyor.

-du!

Fakat bazı gruplar artık “bu ülkede sadece İstanbul yok” diyebiliyor. Ne de güzel diyor babalar.

Vatani görevimizi yaptığımız için kaçırdığımız Opeth, sadece İstanbul demedi, Antalya dedi, İzmir dedi, Ankara dedi. Geçmişten örnekler de mevcut elbette. Haggard, Anathema, Amon Amarth gibi babalar da İstanbul dışında konser verebildiler.

En az kendi şehrim kadar sevdiğim İzmir’e çok yakında bir baba daha geliyor; Dark Tranquillity! Hem sadece İzmir değil, İstanbul, Eskişehir, Ankara da Death Metalin müstesna gruplarından birini izleyebilecek. Onlar bize bu kadar yaklaşmışken biz de gitmesek olmaz herhalde. “Türkiye’ye 7 senedir gelmediğimiz için pişmanız” demişlerdi son konserlerinde. Çok yakın bir zamanda olmasa da yine de bekliyorduk onları.

Konser detayları:http://www.darktranq...ylari/#more-165

Bu arada, artık Iron Maiden da gelse hiç fena olmayacak. Dedikodular önümüzdeki yıl gelecekleri yönünde. Bizler beklemedeyiz.

(Flight 666 da belgesel tadında bir konser DVD’si olmuş, bulunup izlenilesi bir şaheser.)

misafir yazar: walkan

1 comments:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Haggard ve Anethema zaten abone oldu,onlara buralardan ev almak şart :D